• Wedstrijdzwemmers zwemmen eerste competitieronde

  30 sep 2023
 • Zaterdag 30 september 2023 was de start van de competitie. Zwemvereniging De Columbiaan komt uit in de hoogste landelijke klasse, de eredivisie.

  Afgelopen seizoen kwamen we met hard zwemmen, goede keerpunten en veilige overnames in de estafettes net boven de degradatiezone uit. Dit jaar is ons doel om op diezelfde plek te blijven en onze plek op dat hoogste platform te behouden.

  Aan het begin van het seizoen is iedereen weer een leeftijdscategorie hoger gegaan en hebben we helaas niet genoeg  zwemmers om iedere leeftijdsklasse te bezetten op de individuele en estafette afstanden.

  Maar onze zwemmers van De Columbiaan zijn breed inzetbaar en zwemmen voor de club graag een leeftijdscategorie hoger dan de eigen leeftijd. En zo weten de trainers het programma goed op te vullen.

  De wedstrijd werd gezwommen in Veenendaal en ging om 14.00 uur van start. Soms zenuwachtig, soms niet helemaal, soms met gezonde power stonden de zwemmers klaar aan de start. Onze jongste junioren deden voor het eerst mee aan de competitiewedstrijd. Hadden de zenuwen goed onder controle en zwommen de ene na de andere PR. Britt van de Reep zwom een PR van bijna 10 seconde op de 200 vrij. Fanni Farkas was weer terug van een lange blessure en dat was ook aan haar tijden te zien. Mooie verbeteringen van haar tijden. Luca Boorsma wist onder de magische 1 min en 5 sec te komen op de 100 meter rug. Kortom trotse resultaten van onze gehele ploeg. Want dit is een wedstrijd die we met z’n allen doen. En we stonden er met z’n allen. Petje af voor onze gehele ploeg!!