• Volwassenzwemmen

  De Columbiaan biedt aan volwassenen 5 verschillende vormen van zwemmen.

 • Ga je voor een triatlon trainen? Ook dan kun je bij De Columbiaan terecht. Het hangt van je zwemniveau en van de beschikbare trainingsruimte af, op welk uur je kunt aansluiten.
 • ABC

  Ook voor volwassenen zonder diploma is plek bij De Columbiaan. Zwemt uw kind of kleinkind u voorbij of heeft u een angstige ervaring gehad? Wij helpen u graag vaardigheden in het water aan te leren. Een ervaren lesgever geeft les in een klein groepje van 3-4 personen. Zo kan uitermate goed geholpen worden bij zwemslagen of angsten.

 • Voor vrouwen door vrouwen
  De zwemles voor vrouwen door vrouwen wordt gegeven op alle niveaus, van watervrij maken, diploma abc afzwemmen tot en met conditie/banenzwemmen. Veiligheid bij en plezier in het zwemmen staan bij ons voorop. Onze lesgeefsters staan bij de beginners in het water om hands-on te helpen of snel in te kunnen grijpen. Er wordt veel geleerd, ieder op haar eigen tempo en gelachen. Wij zijn van alle (taal)markten thuis. De lesgeefsters spreken Nederlands en Engels, en indien nodig gebruiken we 'handen en voeten' of vragen we aan een van de andere deelneemsters om te tolken.
 • 55+

  De groep "ouwe taaien" ligt op donderdagochtend in het water. Ruim 30 dames en heren op respectabele leeftijd, die een keer per week hun spieren soepel houden. In een rustig tempo zwemmen zij hun baantjes en delen tegelijkertijd het laatste nieuws. Deze groep wordt begeleid door een ervaren lesgever. Na het zwemuurtje gaan ze gezellig koffie drinken in ons clubhuis De Drijf Inn.

 • Recreatief

  In een rustig tempo wordt door deze groep van ruim 20 dames en heren 2 keer per week gezwommen. Maar de groep is zeer divers: het "bijkletsen" is hier belangrijk, maar ook worden fanatiek de baantjes getrokken. Onder leiding van 2 lesgevers worden met zwemattributen de spieren uitgedaagd. Goed bewegen, lekker ontspannen en af en toe gekke dingen doen in het water is hier het motto. Maar ook staat soms een baantje vlinderslag op het programma. Deze groep organiseert ook diverse activiteiten naast het zwemmen. Gezellig eten bij Boerhaave of een kerststukje maken.

 • Langebaan

  Een groep van 24 "oudere" deelnemers, die lekker fanatiek bezig is en hun conditie daardoor op peil houdt. De dames en heren 'waterverplaatsers' beheersen een redelijk goede techniek van alle zwemslagen en zijn niet bang letterlijk en figuurlijk tot de bodem te gaan. Een aantal van hen heeft een wedstrijdzwemverleden en/of in het waterpolo geacteerd. Diverse keren per jaar is er ook tijd voor andere activiteiten. De jaarlijkse barbecue en de culinaire wedstrijd zijn daar 2 voorbeelden van. De trainingen worden verzorgd door een ervaren trainer