• Over De Columbiaan
  • Wie zijn wij?

    De Columbiaan is een zwemvereniging uit Voorhout, gemeente Teylingen. De Columbiaan is opgericht in 1969 en heeft derhalve in 2019 haar 50-jarig jubileum gevierd. De Columbiaan bestaat uit circa 400 leden; een stabiel aantal voor de afgelopen decennia. De Columbiaan biedt zwemmen voor jong en oud en van leszwemmen tot (persoonlijke) ambities bij het wedstrijdzwemmen en van plezier in het water tot een leven lang zwemmen.  

    De activiteiten van De Columbiaan worden gedragen door een grote groep van circa 75 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onder andere meer dan 100 zwemdiploma’s per jaar worden uitgereikt, nationale kampioenschappen bij de jongste wedstrijdzwemmers zijn gewonnen, op hoog niveau wordt gesport tot de Olympische Spelen aan toe en een hechte groep volwassenen haar banen trekt.

    De Columbiaan is een vereniging van enthousiaste zwemmers en vrijwilligers die samen hun persoonlijke doelen willen bereiken.

  • Vrijwilligers

    De Columbiaan bestaat dankzij haar vrijwilligers en enthousiaste zwemmers. Zij geven samen de vereniging vorm. De vrijwilligers spelen een belangrijke rol in wat we kunnen aanbieden: afhankelijk van de inzet, ambitie, reikwijdte en visie van de vrijwilliger, zijn wij in staat om de missie van De Columbiaan na te streven. Zodat wij de enthousiaste zwemmer – waar de vereniging en de vrijwilliger het allemaal voor doet – het zwemmen volgens Columbiaan-standaarden kunnen bieden.