AANMELDEN  

 

Wedstrijdzwemmen bij De Columbiaan

Met plezier snel zwemmen…

De Columbiaan heeft een grote wedstrijdploeg met veel mogelijkheden om snel en technisch goed te leren zwemmen. Een trainersploeg van ervaren gediplomeerde trainers en enthousiaste assistenten zorgt ervoor dat de zwemmers goed voorbereid bij de wedstrijden verschijnen. Waar bij de jongste zwemmers de focus ligt op de techniek, gaat bij de oudere zwemmers ook conditie en uithouding een rol spelen. Voor de gehele wedstrijdploeg is plezier in het zwemmen een belangrijke factor. Zo proberen de trainers ervoor te zorgen dat iedere zwemmer zijn/haar eigen doel kan bereiken.

images 3

… en met succes!

 De Columbiaan heeft in het verleden al mooie resultaten geboekt. Verschillende Nederlands (Jeugd)kampioenen zijn afgeleverd. Daarnaast is de nationale finale voor jongere zwemmers meermalen gewonnen! In de competitie wordt in de A-klasse en de tweede ploeg zwemt ook goed mee in de 1e klasse Regio West. Bij de KNZB is dit niet onopgemerkt gebleven en De Columbiaan is daarom KNZB Talentcentrum. Dit betekent dat goede kwaliteit wordt geleverd door trainers, coaches en natuurlijk de zwemmers zelf. Misschien ben jij wel de volgende zwemkampioen? 

 Over Wedstrijdzwemmen

Voordat je gaat zwemmen, is het goed meer te weten over wat je allemaal doet bij wedstrijdzwemmen.

Trainingen

Een training duurt ongeveer 60 minuten. De trainer heeft een leuke, zware en misschien wel moeilijke training voorbereid. Er wordt bijvoorbeeld techniek geoefend, of de start en keerpunten. Maar ook worden er zwaardere trainingen in het programma zitten. De jongste zwemmers volgen meestal 2 of 3 trainingen in de week.

Wat neem je mee?

Veel kinderen zwemmen met een zwembrilletje en sommige ook met een badmuts. Als je langer haar hebt, is een badmuts wel handig. Er zijn plankjes en flippers aanwezig in het zwembad, maar sommige zwemmers hebben eigen materiaal. Een bidon gevuld met water of (niet te zoete) limonade is ook handig voor tijdens de training. En natuurlijk neem je heel veel zin mee!

Wedstrijden

Door het hele seizoen worden wedstrijden gezwommen: voor de jongste zwemmers ongeveer 8-10. Als je bent uitgenodigd voor de wedstrijd staat op het programma wat je mag zwemmen. Bij het inzwemmen oefen je dan al een beetje deze slagen. Tijdens de wedstrijd kun je natuurlijk de andere zwemmers aanmoedigen. De trainer zal je vertellen wanneer jij aan de beurt bent. Vaak mag je 2 of 3 keer in een wedstrijd zwemmen en dan mag je daarna natuurlijk best moe zijn! Vaak zijn er ook medailles te winnen voor de snelste zwemmers.

Wat neem je mee?

- Zwembrilletje

- (Columbiaan)-badmuts

- 2 handdoeken

- Slippers

- Columbiaan T-shirt en broekje

- Iets leuks voor tijdens het wachten (boekje, spelletje)

- Eten en drinken

 Zwemcompetitie

De Nationale Zwemcompetitie wordt landelijk door de KNZB georganiseerd. De Columbiaan zwemt met twee teams mee: in de Hoofdklasse en in de 1e Klasse regio West.

De competitiewedstrijden worden als vereniging gezwommen in plaats van individueel. De inschrijving wordt zó gemaakt, dat we als vereniging zo goed mogelijk scoren. Daarom is het belangrijk dat alle zwemmers (junioren en ouder) aanwezig zijn en niet afzeggen.

Lees hier meer over de Zwemcompetitie.

 
 Wilt je meer weten? U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Nieuws

Free Joomla! template by L.THEME