Visie en Missie De Columbiaan

Visie
Onze visie op zwemmen is dat het één van de gezondste en veiligste sporten is. Daarnaast is zwemmen een individuele sport die je met elkaar doet. Ieder heeft daarin zijn of haar eigen doelen en ambities. Onze visie is dat zwemverenigingen dan ook de uitgelezen plek zijn waar eenieder gezond, veilig, met plezier en met ambities kan sporten. Zo draagt zwemmen bij aan de maatschappij: op zowel het gebied van gezondheid als op sociaal vlak.

 

Missie
De missie van De Columbiaan is om gezond, veilig, met plezier en met ambities sporten voor eenieder die dat wel toegankelijk te maken. En dat betekent een breed scala aan doelgroepen. Waar voor jonge kinderen bij het behalen van het ABC-diploma veiligheid en plezier een grote rol spelen, komt bij het wedstrijdzwemmen ook de ambitie op team- en op individueel niveau om de hoek kijken. Bij ‘zwemmen voor vrouwen, door vrouwen’ vooral om het creëren van een veilige omgeving om in te sporten, terwijl de groep 55+-ers zwemt voor het sociale aspect en de goede gezondheid.

 

ABC-diploma
Veiligheid en plezier staan voorop. Je veilig voelen in het water heeft alles te maken met plezier kunnen ervaren in het water. Door in ondiep water te starten, kleine groepen te hebben, met ervaren en gediplomeerde lesgevers en assistenten te werken, leren de kinderen in een veilige omgeving zwemmen. 

Het ABC-diploma is een totaalpakket. Waar de kinderen bij het A-diploma de eerste zwemslagen leren, worden ze bij het B- en C-diploma pas echt watervrij. Ons doel is dan ook om ieder kind tot en met het C-diploma (en verder!) het zwemmen te leren.

 

Zwemvaardigheid
Plezier, gezondheid en het sociale vlak zijn van belang bij Zwemvaardigheid. Kinderen zwemmen door na het C-diploma omdat ze het leuk vinden om te doen. De lesgevers begeleiden in dit plezier met elkaar.

 

Wedstrijdzwemmen
Bij wedstrijdzwemmen gelden ook alle aspecten van onze visie, en staan plezier en ambitie voorop. Ambities op individueel niveau, met voor de één het behalen van persoonlijk records en voor de ander het behalen van NK of zelfs EK. Maar ook ambities op teamniveau, bij de nationale zwemcompetities. Ambities worden bereikt met plezier. Door plezier te hebben in het zwemmen, worden doelen behaald.

 

Volwassenzwemmen
ABC
Ook volwassenen kunnen als doel hebben om te leren zwemmen. Na nooit te hebben leren zwemmen, of na een traumatische ervaring, kan bij De Columbiaan in een veilige omgeving aan het leren zwemmen worden gewerkt.

Recreatief
Blijven bewegen is van groot belang. Dit in gezelschap doen, terwijl je één van de gezondste sporten uitoefent, is een pre.

Langebaan
Volwassenen of ex-wedstrijdzwemmers met gezonde ambitie trainen in groepsverband om hun eigen doelen te bereiken.

55+
Zwemmen is een individuele, maar sociale sport. Voor de doelgroep ‘ouderen’ draagt De Columbiaan graag haar steentje bij om sociale cohesie te bevorderen.

Voor vrouwen, door vrouwen
Het creëren van een veilige en beschermde omgeving is voor sommige doelgroepen extra van belang. 

 

Met dit aanbod proberen wij als zwemvereniging ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. En dat alles met behulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn bij uitstek degenen die hun passie voor zwemmen en voor de vereniging over kunnen brengen op de zwemmers. Zodat eenieder bij De Columbiaan terecht kan met zijn of haar gezonde, sociale of ambitieuze doel.

Statuten

Notulen ALV 2019

 Heb je ideeën voor activiteiten, zou je ons willen helpen met organiseren of heb je een andere vraag? Mail gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze sponsors

Nieuws

 • Klein afzwemgroepje in coronatijd

  Afgelopen zaterdagmiddag 18 december was bij Zwemvereniging de Columbiaan gelukkig nog een afzwem-moment dit jaar. Voorhout is vier zwemdiploma’s rijker; dit zijn drie A diploma’s en een C diploma.

  Het

  ...
 • Blije afzwemmers!

  Afgelopen zaterdagmiddag 20 november was bij Zwemvereniging de Columbiaan alweer een afzwem-moment. Voorhout is zeventien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Het afzwemmen ging gelukkig

  ...
 • Lesgeverstekort

  Bij het leszwemmen en zwemvaardigheid komen we lesgevers tekort! 

  Ben jij 13 jaar of ouder en lijkt het je leuk om te helpen bij de zwemlessen?
  We komen ondersteuning van onze gekwalificeerde lesgevers

  ...
 • Wedstrijdkalender 2021-2022

  De wedstrijdkalender 2021-2022 is in het menu Wedstrijdzwemmen en via deze link te vinden.

  De trainingsindeling 2021-2022 is ook in het menu Wedstrijdzwemmen te vinden. Daarvoor moet je wel ingelogd

  ...
 • Zwemcompetitie 2021-2022

  Beste Columbiaan-wedstrijdzwemmers,
   
  We zijn het zwemseizoen 2021-2022 inmiddels gestart. De eerste trainingsweken zijn weer achter de rug. We merken dat iedereen er weer echt zin in heeft. Dit
  ...

Free Joomla! template by L.THEME