Visie en Missie De Columbiaan

Visie
Onze visie op zwemmen is dat het één van de gezondste en veiligste sporten is. Daarnaast is zwemmen een individuele sport die je met elkaar doet. Ieder heeft daarin zijn of haar eigen doelen en ambities. Onze visie is dat zwemverenigingen dan ook de uitgelezen plek zijn waar eenieder gezond, veilig, met plezier en met ambities kan sporten. Zo draagt zwemmen bij aan de maatschappij: op zowel het gebied van gezondheid als op sociaal vlak.

 

Missie
De missie van De Columbiaan is om gezond, veilig, met plezier en met ambities sporten voor eenieder die dat wel toegankelijk te maken. En dat betekent een breed scala aan doelgroepen. Waar voor jonge kinderen bij het behalen van het ABC-diploma veiligheid en plezier een grote rol spelen, komt bij het wedstrijdzwemmen ook de ambitie op team- en op individueel niveau om de hoek kijken. Bij ‘zwemmen voor vrouwen, door vrouwen’ vooral om het creëren van een veilige omgeving om in te sporten, terwijl de groep 55+-ers zwemt voor het sociale aspect en de goede gezondheid.

 

ABC-diploma
Veiligheid en plezier staan voorop. Je veilig voelen in het water heeft alles te maken met plezier kunnen ervaren in het water. Door in ondiep water te starten, kleine groepen te hebben, met ervaren en gediplomeerde lesgevers en assistenten te werken, leren de kinderen in een veilige omgeving zwemmen. 

Het ABC-diploma is een totaalpakket. Waar de kinderen bij het A-diploma de eerste zwemslagen leren, worden ze bij het B- en C-diploma pas echt watervrij. Ons doel is dan ook om ieder kind tot en met het C-diploma (en verder!) het zwemmen te leren.

 

Zwemvaardigheid
Plezier, gezondheid en het sociale vlak zijn van belang bij Zwemvaardigheid. Kinderen zwemmen door na het C-diploma omdat ze het leuk vinden om te doen. De lesgevers begeleiden in dit plezier met elkaar.

 

Wedstrijdzwemmen
Bij wedstrijdzwemmen gelden ook alle aspecten van onze visie, en staan plezier en ambitie voorop. Ambities op individueel niveau, met voor de één het behalen van persoonlijk records en voor de ander het behalen van NK of zelfs EK. Maar ook ambities op teamniveau, bij de nationale zwemcompetities. Ambities worden bereikt met plezier. Door plezier te hebben in het zwemmen, worden doelen behaald.

 

Volwassenzwemmen
ABC
Ook volwassenen kunnen als doel hebben om te leren zwemmen. Na nooit te hebben leren zwemmen, of na een traumatische ervaring, kan bij De Columbiaan in een veilige omgeving aan het leren zwemmen worden gewerkt.

Recreatief
Blijven bewegen is van groot belang. Dit in gezelschap doen, terwijl je één van de gezondste sporten uitoefent, is een pre.

Langebaan
Volwassenen of ex-wedstrijdzwemmers met gezonde ambitie trainen in groepsverband om hun eigen doelen te bereiken.

55+
Zwemmen is een individuele, maar sociale sport. Voor de doelgroep ‘ouderen’ draagt De Columbiaan graag haar steentje bij om sociale cohesie te bevorderen.

Voor vrouwen, door vrouwen
Het creëren van een veilige en beschermde omgeving is voor sommige doelgroepen extra van belang. 

 

Met dit aanbod proberen wij als zwemvereniging ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. En dat alles met behulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn bij uitstek degenen die hun passie voor zwemmen en voor de vereniging over kunnen brengen op de zwemmers. Zodat eenieder bij De Columbiaan terecht kan met zijn of haar gezonde, sociale of ambitieuze doel.

Statuten

Notulen ALV 2019

 Heb je ideeën voor activiteiten, zou je ons willen helpen met organiseren of heb je een andere vraag? Mail gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze sponsors

Nieuws

 • Startdag seizoen 2021-2022!

  Nu dit bijzondere seizoen teneinde loopt willen wij alle leden van De Columbiaan alvast uitnodigen om het nieuwe seizoen met een fantastische Startdag te beginnen! Wij hopen dan ook dat iedereen op

  ...
 • Laatste afzwemmen van het seizoen

  Afgelopen zaterdagmiddag 10 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is vijftien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Bij

  ...
 • Afzwemmen in Coronatijd

  Op zaterdagmiddag 12 juni was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment in de coronaperiode na de lange zwembadsluiting. Voorhout is vijf A-diploma’s, twaalf B-diploma’s en

  ...
 • Kimberly pakt nieuw Nederlandse Record

  Kimberly Ruiter 2021Op 4 juli stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (14) naar de “Speedo Fast Water Meet 2021” in Amsterdam. Zij behaalde een nieuw Nederlandse Record, het nationaal

  ...
 • 26 juni: De eerste wedstrijd van 2021!

  2021 06 26 eerste zwemwedstrijdEindelijk mocht het weer, na 7 maanden zonder wedstrijden. De zwemmers stonden te trappelen om weer hard te zwemmen!!

  Sinds maart 2020 iser al weinig tot geen zwemtraining. Zwembaden gingen of

  ...
 • Koninklijk lintje voor Rik van Wieringen

  2021 04 27 lid orde oranje nassau2021 04 27 Rik van WieringenOp maandagochtend 26 april kreeg Rik, voor hem zeer onverwacht, een bijzonder telefoontje: “Op donderdag 29 april ontvang je een koninklijk lintje.”

  De lintjes worden ook dit jaar niet in het

  ...

Free Joomla! template by L.THEME