Missie en Visie De Columbiaan

Wie zijn wij?
De Columbiaan is een zwemvereniging uit Voorhout, gemeente Teylingen. De Columbiaan is opgericht in 1969 en heeft derhalve in 2019 haar 50-jarig jubileum gevierd. De Columbiaan bestaat uit circa 400 leden; een stabiel aantal voor de afgelopen decennia. De Columbiaan biedt zwemmen voor jong en oud en van leszwemmen tot (persoonlijke) ambities bij het wedstrijdzwemmen en van plezier in het water tot een leven lang zwemmen.  

De activiteiten van De Columbiaan worden gedragen door een grote groep van circa 75 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onder andere meer dan 100 zwemdiploma’s per jaar worden uitgereikt, nationale kampioenschappen bij de jongste wedstrijdzwemmers zijn gewonnen, op hoog niveau wordt gesport tot de Olympische Spelen aan toe en een hechte groep volwassenen haar banen trekt.

De Columbiaan is een vereniging van enthousiaste zwemmers en vrijwilligers die samen hun persoonlijke doelen willen bereiken.


Vrijwilligers
De Columbiaan bestaat dankzij haar vrijwilligers en enthousiaste zwemmers. Zij geven samen de vereniging vorm. De vrijwilligers spelen een belangrijke rol in wat we kunnen aanbieden: afhankelijk van de inzet, ambitie, reikwijdte en visie van de vrijwilliger, zijn wij in staat om de missie van De Columbiaan na te streven. Zodat wij de enthousiaste zwemmer – waar de vereniging en de vrijwilliger het allemaal voor doet – het zwemmen volgens Columbiaan-standaarden kunnen bieden.


Missie
En dus richten we ons op een breed scala aan doelgroepen. Waar voor jonge kinderen bij het behalen van het ABC-diploma veiligheid en plezier een grote rol spelen, komt bij het wedstrijdzwemmen ook de ambitie op team- en op individueel niveau om de hoek kijken. Bij ‘zwemmen voor vrouwen, door vrouwen’ vooral om het creëren van een veilige omgeving om in te sporten, terwijl de groep 55+-ers zwemt voor het sociale aspect en de goede gezondheid.

De Columbiaan maakt zwemmen op een kwalitatief hoog niveau mogelijk door verantwoorde en plezier bevorderende zwemlessen te geven, te trainen voor wedstrijdzwemmen op nationaal niveau en volwassenen zwemmend in goede conditie te houden.


Visie
De visie op de verdere toekomst van De Columbiaan, bouwt voort op de missie. We willen als vereniging (de doelen van) onze zwemtakken behouden en consolideren op de ingeslagen weg. In de dynamiek van een samenleving waar mensen vaker individueel taken uit oefenen en minder vaak nauw betrokken zijn bij het verenigingsleven (als deelnemer en als vrijwilliger), is behouden wat De Columbiaan in de afgelopen jaren heeft bereikt een doel op zich.


Missie & Visie bij de zwemtakken

Leszwemmen

Veiligheid en plezier staan voorop. Je veilig voelen in het water heeft alles te maken met plezier kunnen ervaren in het water. Het ABC-diploma is een totaalpakket. Waar de kinderen bij het A-diploma de eerste zwemslagen leren, worden ze bij het B- en C-diploma pas echt watervrij. Ons doel is dan ook om ieder kind tot en met het C-diploma (en verder!) het zwemmen te leren.

Zwemvaardigheid

Plezier, gezondheid en het sociale vlak zijn van belang bij Zwemvaardigheid. Kinderen zwemmen door na het C-diploma omdat ze het leuk vinden om te doen. De lesgevers begeleiden in dit plezier met elkaar.

Wedstrijdzwemmen

Bij wedstrijdzwemmen gelden ook alle aspecten van onze visie, en staan plezier en ambitie voorop. Ambities op individueel niveau, met voor de één het behalen van persoonlijk records en voor de ander het behalen van NK of zelfs EK. Maar ook ambities op teamniveau, bij de nationale zwemcompetities. Ambities worden bereikt met trainingen, opgeleide trainers en enthousiaste zwemmers. Door deze factoren, kan eenieder zijn eigen doelen nastreven.

Volwassenzwemmen
ABC
Ook volwassenen kunnen als doel hebben om te leren zwemmen. Na nooit te hebben leren zwemmen, of na een traumatische ervaring, kan bij De Columbiaan in een veilige omgeving aan het leren zwemmen worden gewerkt.

Recreatief
Blijven bewegen is van groot belang. Dit in gezelschap doen, terwijl je één van de gezondste sporten uitoefent, is een pre. 

Langebaan
Volwassenen of ex-wedstrijdzwemmers met gezonde ambitie trainen in groepsverband om hun eigen doelen te bereiken.

55+
Zwemmen is een individuele, maar sociale sport. Voor de doelgroep ‘ouderen’ draagt De Columbiaan graag haar steentje bij om sociale cohesie te bevorderen en fit te blijven.

Voor vrouwen, door vrouwen
Het creëren van een veilige en beschermde omgeving is voor sommige doelgroepen extra van belang.


Met dit aanbod dragen wij als zwemvereniging ons steentje bij aan de maatschappij. En dat alles met behulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn bij uitstek degenen die hun passie voor zwemmen en voor de vereniging over kunnen brengen op de zwemmers. Zodat eenieder bij De Columbiaan terecht kan met zijn of haar gezonde, sociale of ambitieuze doel.

Onze sponsors

Nieuws

 • Grote groep blije afzwemmers!

  Afgelopen zaterdagmiddag 22 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan het tweede afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is eenentwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Pannenkoeken voor miniorenzwemmers

  Op dinsdag 25 oktober werd blok 1 (van de 5) voor de miniorenzwemmers afgesloten van dit seizoen. Elk blok wordt afgerond met een gezellige activiteit. Dit keer was het pannenkoeken eten met erna
  ...
 • Eredivisie ronde 1

  Op zondag 2 oktober is de eerste ronde van de zwemcompetitie in de eredivisie gehouden. Na promotie (van vorig jaar) uit de eerste divisie was dit een hernieuwde kennismaking met het zwemmen op het

  ...
 • SwimFun erg geslaagd!

  Funwedstrijd
  Op 2 oktober was er in alle vroegte een Fun-wedstrijdje in zwembad de Wasbeek. Veertien kinderen deden mee vanuit C, zwemvaardigheid en miniorenzwemmen. Zij zwommen drie keer een 25
  ...
 • Miniorenwedstrijden

  Inmiddels zijn er twee regio wedstrijden gezwommen in Voorschoten en Rotterdam. Er zijn 16 zwemmers van De Columbiaan in actie gekomen. We hebben het tijdens die wedstrijden heel goed gedaan. Er

  ...
 • SwimFun 2 en 9 oktober

  Uitnodiging SwimFun wedstrijd en SwimFun-training op zondag 2 oktober en zondag 9 oktober

   

  Hierbij willen we alle C-, Zwemvaardigheid- en Minioren wedstrijdzwemmers uitnodigen voor de eerste

  ...

Free Joomla! template by L.THEME