Missie en Visie De Columbiaan

Wie zijn wij?
De Columbiaan is een zwemvereniging uit Voorhout, gemeente Teylingen. De Columbiaan is opgericht in 1969 en heeft derhalve in 2019 haar 50-jarig jubileum gevierd. De Columbiaan bestaat uit circa 400 leden; een stabiel aantal voor de afgelopen decennia. De Columbiaan biedt zwemmen voor jong en oud en van leszwemmen tot (persoonlijke) ambities bij het wedstrijdzwemmen en van plezier in het water tot een leven lang zwemmen.  

De activiteiten van De Columbiaan worden gedragen door een grote groep van circa 75 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onder andere meer dan 100 zwemdiploma’s per jaar worden uitgereikt, nationale kampioenschappen bij de jongste wedstrijdzwemmers zijn gewonnen, op hoog niveau wordt gesport tot de Olympische Spelen aan toe en een hechte groep volwassenen haar banen trekt.

De Columbiaan is een vereniging van enthousiaste zwemmers en vrijwilligers die samen hun persoonlijke doelen willen bereiken.


Vrijwilligers
De Columbiaan bestaat dankzij haar vrijwilligers en enthousiaste zwemmers. Zij geven samen de vereniging vorm. De vrijwilligers spelen een belangrijke rol in wat we kunnen aanbieden: afhankelijk van de inzet, ambitie, reikwijdte en visie van de vrijwilliger, zijn wij in staat om de missie van De Columbiaan na te streven. Zodat wij de enthousiaste zwemmer – waar de vereniging en de vrijwilliger het allemaal voor doet – het zwemmen volgens Columbiaan-standaarden kunnen bieden.


Missie
En dus richten we ons op een breed scala aan doelgroepen. Waar voor jonge kinderen bij het behalen van het ABC-diploma veiligheid en plezier een grote rol spelen, komt bij het wedstrijdzwemmen ook de ambitie op team- en op individueel niveau om de hoek kijken. Bij ‘zwemmen voor vrouwen, door vrouwen’ vooral om het creëren van een veilige omgeving om in te sporten, terwijl de groep 55+-ers zwemt voor het sociale aspect en de goede gezondheid.

De Columbiaan maakt zwemmen op een kwalitatief hoog niveau mogelijk door verantwoorde en plezier bevorderende zwemlessen te geven, te trainen voor wedstrijdzwemmen op nationaal niveau en volwassenen zwemmend in goede conditie te houden.


Visie
De visie op de verdere toekomst van De Columbiaan, bouwt voort op de missie. We willen als vereniging (de doelen van) onze zwemtakken behouden en consolideren op de ingeslagen weg. In de dynamiek van een samenleving waar mensen vaker individueel taken uit oefenen en minder vaak nauw betrokken zijn bij het verenigingsleven (als deelnemer en als vrijwilliger), is behouden wat De Columbiaan in de afgelopen jaren heeft bereikt een doel op zich.


Missie & Visie bij de zwemtakken

Leszwemmen

Veiligheid en plezier staan voorop. Je veilig voelen in het water heeft alles te maken met plezier kunnen ervaren in het water. Het ABC-diploma is een totaalpakket. Waar de kinderen bij het A-diploma de eerste zwemslagen leren, worden ze bij het B- en C-diploma pas echt watervrij. Ons doel is dan ook om ieder kind tot en met het C-diploma (en verder!) het zwemmen te leren.

Zwemvaardigheid

Plezier, gezondheid en het sociale vlak zijn van belang bij Zwemvaardigheid. Kinderen zwemmen door na het C-diploma omdat ze het leuk vinden om te doen. De lesgevers begeleiden in dit plezier met elkaar.

Wedstrijdzwemmen

Bij wedstrijdzwemmen gelden ook alle aspecten van onze visie, en staan plezier en ambitie voorop. Ambities op individueel niveau, met voor de één het behalen van persoonlijk records en voor de ander het behalen van NK of zelfs EK. Maar ook ambities op teamniveau, bij de nationale zwemcompetities. Ambities worden bereikt met trainingen, opgeleide trainers en enthousiaste zwemmers. Door deze factoren, kan eenieder zijn eigen doelen nastreven.

Volwassenzwemmen
ABC
Ook volwassenen kunnen als doel hebben om te leren zwemmen. Na nooit te hebben leren zwemmen, of na een traumatische ervaring, kan bij De Columbiaan in een veilige omgeving aan het leren zwemmen worden gewerkt.

Recreatief
Blijven bewegen is van groot belang. Dit in gezelschap doen, terwijl je één van de gezondste sporten uitoefent, is een pre. 

Langebaan
Volwassenen of ex-wedstrijdzwemmers met gezonde ambitie trainen in groepsverband om hun eigen doelen te bereiken.

55+
Zwemmen is een individuele, maar sociale sport. Voor de doelgroep ‘ouderen’ draagt De Columbiaan graag haar steentje bij om sociale cohesie te bevorderen en fit te blijven.

Voor vrouwen, door vrouwen
Het creëren van een veilige en beschermde omgeving is voor sommige doelgroepen extra van belang.


Met dit aanbod dragen wij als zwemvereniging ons steentje bij aan de maatschappij. En dat alles met behulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn bij uitstek degenen die hun passie voor zwemmen en voor de vereniging over kunnen brengen op de zwemmers. Zodat eenieder bij De Columbiaan terecht kan met zijn of haar gezonde, sociale of ambitieuze doel.

Onze sponsors

Nieuws

 • Promotie naar de eredivisie!

  Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De

  ...
 • Eerste keer afzwemmen in seizoen 2022-2023

  Afgelopen zaterdagmiddag 17 september was bij Zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Ook graag een Rookvrije Generatie bij De Columbiaan!

  Gemeente Teylingen wil heel graag dat alle kinderen in Teylingen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Wij steunen dat doel van harte.

  In een rookvrije sportomgeving zijn er geen verleidingen om

  ...
 • Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

  Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee

  ...
 • Tweeëntwintig zwemdiploma’s

  Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan  het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is tweeëntwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Voor

  ...
 • Junioren op Nederlands Kampioenschap

  Op 10, 11 en 12 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren. Acht Voorhoutse zwemmers mochten deelnemen aan dit NJK.

  Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In

  ...

Free Joomla! template by L.THEME