AANMELDEN  

 

In Nederland bestaan veel verschillende zwemlesaanbieders en iedereen mag een eigen manier van lesgeven en eigen diploma’s hanteren. De Columbiaan is al vele jaren aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid, dé officiële uitgever van het alom bekende en gewaarde ABC-diploma. Deze organisatie zorgt voor een landelijk hoog niveau met een goede kwaliteitsborging.

Vanaf 2018 zijn de kwaliteitseisen aangescherpt en mogen alleen zwemlesaanbieders met een licentie het zwem-ABC uitgeven. De Columbiaan is sinds januari de trotse eigenaar van deze licentie!

Hiermee waarborgen we zekerheden, die één op één overeen komen met de visie van De Columbiaan:

  • · Een veilige zwemomgeving, waarbij het zwembad voldoet aan de keurmerken en de lesgevers gediplomeerde zwemonderwijzers zijn. Lesgevers zijn in het bezit van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en we werken volgens een gedragscode gebaseerd om de gedragscode van NRZ en KNZB.
  • · Een plezierige zwemomgeving, waarbij het diplomazwemmen gericht is op zowel een goede zwemslag, als het overleven in en om het water en als plezier in het zwembad.
  • · Een zwemomgeving waarbij rekening wordt gehouden met het eigen niveau van de zwemmer, zodat iedere zwemmer met persoonlijke aandacht het ABC-diploma kan behalen.

Met het behalen van de licentie zwem-ABC onderstreept De Columbiaan de constante kwaliteit te waarborgen.

Met het invoeren van de licentie zijn ook de eisen voor het ABC-diploma veranderd. Op 17 februari jongstleden is voor het eerst afgezwommen volgens deze nieuwe eisen. Hierin staat het overleven en survivallen in het water meer centraal, wat bijdraagt aan het plezier in de zwemles.

Heeft u vragen over bovenstaande of over de vorderingen van uw kind en wat de licentie voor uw kind betekent? Neem dan contact op met een van de lesgevers of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NRZ Banner image licentiehouders 300x250 3

Free Joomla! template by L.THEME