AANMELDEN  

 

Op zaterdag 17 februari organiseerde zwemvereniging De Columbiaan uit Voorhout voor de eerste keer diplomazwemmen volgens de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd. Dertig kinderen behaalden het A, B, C of zwemvaardigheids-diploma.

 

Er zijn nieuwe exameneisen opgesteld voor de Zwemdiploma’s A, B en C. De aanpassingen zijn gemaakt op basis van inzichten van deskundigen en vakliteratuur uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn verbeteringen doorgevoerd op basis van praktijkervaring.

Vanuit het hoofddoel ‘zwemveiligheid’ wordt getoetst wat kinderen kunnen middels vaardigheidsproeven. Het gaat dan onder andere om ‘je onder water kunnen oriënteren’ en ‘over een redelijke afstand in het water naar de kant kunnen verplaatsen en dit kunnen volhouden’. Er worden ook eisen gesteld aan de zwemtechniek (hoe bewegen de kinderen in het water). Hierbij worden drie niveaus onderscheiden die gekoppeld zijn aan het  A-, B- en C-diploma.

Nieuw Nationaal Zwemdiploma

Om de 5-10 jaar worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht op basis van nieuwe inzichten. Kinderen gaan met de nieuwe exameneisen niet ineens hele andere dingen leren. Op onderdelen zijn de exameneisen Nationale Zwemdiploma's geoptimaliseerd. Om dat tot uitdrukking te brengen heeft het Nationale Zwemdiploma een nieuw jasje gekregen ze zien er als volgt uit:

diplomas

Afzwemmen diploma A 17 februari 2018afzwemmers c op 17 februari 2018

 

Free Joomla! template by L.THEME