Grote groep blije afzwemmers!

Afgelopen zaterdagmiddag 22 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan het tweede afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is eenentwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


Het afzwemmen kon eindelijk weer doorgaan op de gebruikelijke wijze. Ouders, grootouders en broers/zussen zaten allemaal langs de badrand. De kinderen lieten vol trots alle zwemslagen zien en ieder kind behaalde een mooi diploma. 

Zwemdiploma A staat voor aanleren, kinderen kunnen zich dan goed redden in een zwembad zonder attracties. Bij de Columbiaan zijn de lesgevers ook in het water tijdens de zwemles. Dit zorgt voor een zeer veilig gevoel en daardoor leren de kinderen sneller alle vaardigheden en zwemslagen. De B is van beter, kinderen kunnen zich dan goed redden in een zwembad met attracties. De C staat voor compleet, ze kunnen zich veilig redden in binnen- en buitenwateren. De lesgevers voegden toe dat het C-diploma het belangrijkste zwemdiploma is. Met C wordt het zwem-ABC compleet gemaakt.

Voor het A-diploma slaagden; Sophie, Puck, Thijs, Dewi, Beauise, Tuur en Lauren.

Voor het B-diploma slaagden; Lizé , Aimée, Ivy, Iwan, Mijs, Silke, Pitias, Raghavendra en Noor

De lesgevers zijn zeer trots op Liam, Seth, Gunnar, Elsabiet en Agata; Zij maakten met dit C-diploma hun zwem-ABC compleet. 

Deze kinderen kunnen gaan genieten van een leven vol veilig zwemplezier.

De Columbiaan biedt aan ieder kind (ong. 6-10 jaar) vier gratis proeflessen aan in de wedstrijdzwemgroep. Ook als diploma B en C elders is behaald.

IMG 20221030 WA0001image6

Onze sponsors

Nieuws

 • Grote groep blije afzwemmers!

  Afgelopen zaterdagmiddag 22 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan het tweede afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is eenentwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Pannenkoeken voor miniorenzwemmers

  Op dinsdag 25 oktober werd blok 1 (van de 5) voor de miniorenzwemmers afgesloten van dit seizoen. Elk blok wordt afgerond met een gezellige activiteit. Dit keer was het pannenkoeken eten met erna
  ...
 • Eredivisie ronde 1

  Op zondag 2 oktober is de eerste ronde van de zwemcompetitie in de eredivisie gehouden. Na promotie (van vorig jaar) uit de eerste divisie was dit een hernieuwde kennismaking met het zwemmen op het

  ...
 • SwimFun erg geslaagd!

  Funwedstrijd
  Op 2 oktober was er in alle vroegte een Fun-wedstrijdje in zwembad de Wasbeek. Veertien kinderen deden mee vanuit C, zwemvaardigheid en miniorenzwemmen. Zij zwommen drie keer een 25
  ...
 • Miniorenwedstrijden

  Inmiddels zijn er twee regio wedstrijden gezwommen in Voorschoten en Rotterdam. Er zijn 16 zwemmers van De Columbiaan in actie gekomen. We hebben het tijdens die wedstrijden heel goed gedaan. Er

  ...
 • SwimFun 2 en 9 oktober

  Uitnodiging SwimFun wedstrijd en SwimFun-training op zondag 2 oktober en zondag 9 oktober

   

  Hierbij willen we alle C-, Zwemvaardigheid- en Minioren wedstrijdzwemmers uitnodigen voor de eerste

  ...

Free Joomla! template by L.THEME