Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee Nederlandse sprinttitels. Dit op de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag.

 

De 15 jarige Kimberly Ruiter is afkomstig uit Noordwijkerhout. Zij zwemt al negen jaar bij de Voorhoutse zwemvereniging en traint ook bij het KNZB opleidingscentrum in Den Haag.

Zij zwom in Rotterdam vijf afstanden, waaruit twee Nederlandse sprinttitels volgden. De 50 meter vrije slag heeft zij op 25,51 seconden gezet. Om goed te vergelijken; het wereld record van topzwemster Ranomi Kromowidjojo staat op 22,93 seconden. 

En ze zwom 27.71 seconden op de 50 meter vlinderslag. Bij de 100 meter wisselslag behaalde ze een derde plaats. Voor de 50 meter schoolslag en rugslag behaalde ze een vijfde plaats. Voor iedere afstand behalen de zwemmers punten. Kimberly haar punten waren de hoogste en dat resulteerde in een gouden beker in het overall klassement meisjes jeugd.

Max van Schagen (18 jaar) zwom tijdens deze sprintwedstrijd dezelfde vijf afstanden. Hij behaalde op vier onderdelen een persoonlijk record. Dit resulteerde voor hem in een 3e prijs in het overall klassement jongens jeugd.

Max en Kimberly hebben enorm goed gezwommen, maar ook Charlene Ruiter, Daan Hogerhuis en Dave van den Nieuwendijk hebben deze dagen goed hun best gedaan. De Columbiaan is bijzonder trots dat zij zulke snelle zwemmers voortbrengen en dat er zo’n goed resultaat wordt behaald. Het is bijna logisch dat ze onlangs met de gehele vereniging gepromoveerd zijn naar de eredivisie.

Screenshot 20220710 203913 Samsung InternetScreenshot 20220710 203924 Samsung Internet

Onze sponsors

Nieuws

 • Promotie naar de eredivisie!

  Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De

  ...
 • Eerste keer afzwemmen in seizoen 2022-2023

  Afgelopen zaterdagmiddag 17 september was bij Zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Ook graag een Rookvrije Generatie bij De Columbiaan!

  Gemeente Teylingen wil heel graag dat alle kinderen in Teylingen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Wij steunen dat doel van harte.

  In een rookvrije sportomgeving zijn er geen verleidingen om

  ...
 • Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

  Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee

  ...
 • Tweeëntwintig zwemdiploma’s

  Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan  het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is tweeëntwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Voor

  ...
 • Junioren op Nederlands Kampioenschap

  Op 10, 11 en 12 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren. Acht Voorhoutse zwemmers mochten deelnemen aan dit NJK.

  Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In

  ...

Free Joomla! template by L.THEME