Afzwemmen in Hemelvaartsweekend - Zwemvaardigheid

Op zaterdagmiddag 28 mei organiseerde zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout naast het reguliere afzwemmen ook het diplomazwemmen voor de zwemvaardigheidszwemmers. Acht kinderen behaalden hun 1e, 2eof 3e zwemvaardigheids-diploma. 

Naast de dertien ABC diploma’s eerder deze dag, zijn er acht zwemvaardigheidsdiploma’s uitgereikt. Dit zijn acht belangrijke diploma’s voor de zwemvereniging. Dit zijn kinderen die na hun ABC-diploma’s recreatief door zijn blijven zwemmen. Gedurende het seizoen behalen de kinderen certificaten. Zodra zij vijf verschillende certificaten hebben mogen zij afzwemmen.

Ester van der Hoeven, Laura Fransen, Lieuwe Takken, Lotte van Es, Stella Zuiderveen, Luuk Geurink behaalden hun eerste zwemvaardigheidsdiploma.

Fiona van Dijk, behaalde haar tweede diploma en Rick Bax behaalde zijn derde zwemvaardigheidsdiploma. 

Bij deze diploma’s wordt op verschillende niveaus balvaardigheid en snorkelduiken getoetst. Maar ook bv een gehurkte salto achterover, het wrikken, schredesprong, ongelijk watertrappen, een gehurkte draai, de zijslag, hoekduik en de zeemansslag. Zij maken tijdens deze lessen gebruik van flippers, snorkel, bal, duikringen en andere attributen. Ook zwemmen ze regelmatig met regenpak, buitenjas en laarzen, waarbij de laarzen dan als drijvers dienen.

IMG 9336 min

Onze sponsors

Nieuws

 • Promotie naar de eredivisie!

  Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De

  ...
 • Eerste keer afzwemmen in seizoen 2022-2023

  Afgelopen zaterdagmiddag 17 september was bij Zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Ook graag een Rookvrije Generatie bij De Columbiaan!

  Gemeente Teylingen wil heel graag dat alle kinderen in Teylingen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Wij steunen dat doel van harte.

  In een rookvrije sportomgeving zijn er geen verleidingen om

  ...
 • Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

  Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee

  ...
 • Tweeëntwintig zwemdiploma’s

  Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan  het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is tweeëntwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Voor

  ...
 • Junioren op Nederlands Kampioenschap

  Op 10, 11 en 12 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren. Acht Voorhoutse zwemmers mochten deelnemen aan dit NJK.

  Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In

  ...

Free Joomla! template by L.THEME