Afzwemmen in Hemelvaartsweekend

Afgelopen zaterdag 28 mei mochten de geselecteerde kinderen afzwemmen voor hun A, B of C zwemdiploma. Voor zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout is dit het een naar laatste afzwem-momenten van dit seizoen. Er zijn in totaal 13 Nationale zwemdiploma’s uitgereikt.

Er waren veel nerveuze kinderen in het KTS zwembad omdat zij mochten afzwemmen. Dat is natuurlijk een spannende belevenis in ieders kinderleven. Tobias, Luuk, Andrew, Corneel, Elsabiet en Yiling mochten afzwemmen voor hun A-diploma. Seth, Hassan en Gunnar zwommen af voor het B-diploma. Sanne, Sidona, Neod en Mert behaalden het C-diploma. Gelukkig was er weer publiek welkom aan de badrand. De kinderen werden aangemoedigd en er klonk meermaals een applaus. Vooral de kinderen die met het C-diploma hun zwem-ABC compleet maakten kregen een zeer luid applaus. De C staat voor compleet; zo zijn ze klaar voor een leven vol veilig zwemplezier.

Het afzwemmen was vrij kort in tijd; waar de kinderen tijdens de reguliere zwemles hun oefeningen meerdere keren uitvoeren is dat voor het afzwemmen natuurlijk maar een keer nodig. Zwemjuf Ingrid, Tineke en Yolanda wisten zeker dat alle kinderen hun diploma verdiend hadden. Naast het Nationale zwemdiploma kregen ze ook een sportbidon.

IMG 9299 min

Onze sponsors

Nieuws

 • Promotie naar de eredivisie!

  Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De

  ...
 • Eerste keer afzwemmen in seizoen 2022-2023

  Afgelopen zaterdagmiddag 17 september was bij Zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Ook graag een Rookvrije Generatie bij De Columbiaan!

  Gemeente Teylingen wil heel graag dat alle kinderen in Teylingen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Wij steunen dat doel van harte.

  In een rookvrije sportomgeving zijn er geen verleidingen om

  ...
 • Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

  Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee

  ...
 • Tweeëntwintig zwemdiploma’s

  Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan  het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is tweeëntwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Voor

  ...
 • Junioren op Nederlands Kampioenschap

  Op 10, 11 en 12 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren. Acht Voorhoutse zwemmers mochten deelnemen aan dit NJK.

  Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In

  ...

Free Joomla! template by L.THEME