Diploma’s verdiend bij afzwemmen in coronatijd

Op zaterdagmiddag 28 november was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het tweede afzwem-moment in de Coronaperiode. Voorhout is drie A-diploma’s, negen B-diploma’s en twaalf C-diploma’s rijker. 

Afzwemmen 20 11 28Door de Corona-crisis en de bijbehorende maatregelen ging het afzwemmen gelukkig wel door, maar op een andere manier. Het afzwemmen was zonder ouders, grootouders en andere belangstellenden aan de badrand. Totaal waren er 24 geslaagden, dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat ieder kind veel persoonlijke aandacht krijgt.

Tijdens deze drie afzwemseries werden de lesgevers ook beoordeeld. Een consulente van de “Nationale raad van Zwemveiligheid” kwam controleren of de Voorhoutse lesgevers de lessen aanbieden volgens de laatste zwemnormen.

Cas 03 minDeze consulente benadrukte nogmaals dat zwemdiploma A staat voor aanleren, de B is van Beter en de C is van Compleet. De lesgevers voegden toe dat het C-diploma het leukste zwemdiploma is. De kinderen kregen buiten hun diploma overhandigd uit handen van zwemjuf Ingrid, zo konden de ouders gelukkig nog een klein beetje meegenieten.

Voor het A-diploma slaagden; Cas, Yafet en Rahma.

Voor het B-diploma slaagden; Feline, Thara-Aliya, Mohammed, Anaz, Pien, Boaz, Jurre, Hannah en Nina.

De lesgevers zijn zeer trots op; Yonatan, Julia, Eefje, Cyara, Rudie, Joppe, Nina, Annabel, Cas-Joost, Feben, Joseph en Johnny. Zij maakten met dit C-diploma hun zwem-ABC compleet. Deze kinderen kunnen gaan genieten van een leven vol veilig zwemplezier.

Onze sponsors

Nieuws

 • Zwemcompetitie 2021-2022

  Beste Columbiaan-wedstrijdzwemmers,
   
  We zijn het zwemseizoen 2021-2022 inmiddels gestart. De eerste trainingsweken zijn weer achter de rug. We merken dat iedereen er weer echt zin in heeft. Dit
  ...
 • Arno Kamminga in Tokyo

  Arno Kamminga (oud-zwemmer van De Columbiaan) zwemt op de Olympische Spelen!

  Op de volgende dagen en tijden kun je hem live (voor de tv, in je pyjama) aanmoedigen:

  Arno Kamminga 100ss100 meter schoolslag
  - 24 juli

  ...
 • Startdag seizoen 2021-2022!

  Nu dit bijzondere seizoen teneinde loopt willen wij alle leden van De Columbiaan alvast uitnodigen om het nieuwe seizoen met een fantastische Startdag te beginnen! Wij hopen dan ook dat iedereen op

  ...
 • Laatste afzwemmen van het seizoen

  Afgelopen zaterdagmiddag 10 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is vijftien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Bij

  ...
 • Afzwemmen in Coronatijd

  Op zaterdagmiddag 12 juni was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment in de coronaperiode na de lange zwembadsluiting. Voorhout is vijf A-diploma’s, twaalf B-diploma’s en

  ...
 • Kimberly pakt nieuw Nederlandse Record

  Kimberly Ruiter 2021Op 4 juli stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (14) naar de “Speedo Fast Water Meet 2021” in Amsterdam. Zij behaalde een nieuw Nederlandse Record, het nationaal

  ...

Free Joomla! template by L.THEME