Columbiaan zwemt in Leiden en Alphen ad Rijn

Zwemvereniging de Columbiaan nam deel aan twee verschillende wedstrijden. In Alphen ad Rijn en in Leiden werden er verschillende afstanden gezwommen.

Er zijn 16 medailles bij elkaar gezwommen tijdens de eerste niveauwedstrijd in zwembad de Zijl in Leiden, door acht verschillende zwemmers. De tribune was leeg, er was door de Corona beperking helaas geen ruimte voor publiek.leiden 11 okt

Tess van ’t Land behaalde deze middag drie gouden medailles in de categorie junioren 1&2, voor de 100m wisselslag, de 50m schoolslag en voor de 200m vrije slag.

Xeanne Derksen behaalde ook drie medailles in de categorie jeugd 1 en ouder. Ze behaalde brons op de 100m wisselslag, brons op de 50m schoolslag en zilver op de 200m vrije slag.

Michelle van Gent behaalde in de categorie junioren 1&2 een bronzen medaille voor de 100m wisselslag en een zilveren medaille voor de 200m vrije slag.

Ilana Sanstra behaalde twee bronzen medailles in de categorie junioren 3&4 voor de 100m wisselslag en de 50m schoolslag.

Bernadette Pericu behaalde in de categorie junioren 1&2 twee bronzen medailles; voor de 50m schoolslag en de 100m vrije slag.

Plato Derksen behaalde twee zilveren medailles in de categorie jeugd 1 en ouder, voor de 100 en de 200m rugslag.

Loïs Kromhout behaalde in de categorie junioren 1&2 een gouden medaille voor de 100m vrije slag.

Annika van ’t Wout behaalde in de categorie jeugd 1 en ouder een zilveren medaille voor de 100m vrije slag.

Tijdens de eerste editie van de LAC wedstrijd waren er ook veel mooie pr’s en nieuwe tijden. In zwembad Aquarijn in Alphen ad Rijn verschenen de zwemmers op de startblokken.

Reina Böhm zwom in de categorie minioren 5, de snelste tijd op de 200m wisselslag en ze zwom ook de snelste tijd op de 400m vrije slag.

Nina Tetteroo behaalde in de minioren 5 categorie de derde tijd op de 200m wisselslag en een tweede tijd op de 400m vrije slag.

Luca Boorsma zwom in de categorie minioren 5&6 de snelste tijden op de 200m wisselslag en ook op de 400m vrije slag.

Dax van den Nouland behaalde in de minioren 5&6 categorie een derde tijd voor de 200m wisselslag.

Julia Notenboom behaalde in de junioren 3 en ouder categorie een tweede tijd voor de 200m wisselslag.

Dave van den Nieuwendijk behaalde in de junioren 3 en ouder categorie een derde tijd op de 200m wisselslag.

Er zijn deze wedstrijden veel mooie nieuwe pr’s neergezet, ook door de zwemmers die deze dag niet in de prijzen vielen of de snelste tijden zwommen.  Ook waren er geen diskwalificaties van de Voorhoutse zwemmers, dat is een hele goede prestatie. Er was ondanks alle Corona beperkingen toch tijd voor veel plezier.

Onze sponsors

Nieuws

 • Zwemcompetitie 2021-2022

  Beste Columbiaan-wedstrijdzwemmers,
   
  We zijn het zwemseizoen 2021-2022 inmiddels gestart. De eerste trainingsweken zijn weer achter de rug. We merken dat iedereen er weer echt zin in heeft. Dit
  ...
 • Arno Kamminga in Tokyo

  Arno Kamminga (oud-zwemmer van De Columbiaan) zwemt op de Olympische Spelen!

  Op de volgende dagen en tijden kun je hem live (voor de tv, in je pyjama) aanmoedigen:

  Arno Kamminga 100ss100 meter schoolslag
  - 24 juli

  ...
 • Startdag seizoen 2021-2022!

  Nu dit bijzondere seizoen teneinde loopt willen wij alle leden van De Columbiaan alvast uitnodigen om het nieuwe seizoen met een fantastische Startdag te beginnen! Wij hopen dan ook dat iedereen op

  ...
 • Laatste afzwemmen van het seizoen

  Afgelopen zaterdagmiddag 10 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is vijftien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Bij

  ...
 • Afzwemmen in Coronatijd

  Op zaterdagmiddag 12 juni was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment in de coronaperiode na de lange zwembadsluiting. Voorhout is vijf A-diploma’s, twaalf B-diploma’s en

  ...
 • Kimberly pakt nieuw Nederlandse Record

  Kimberly Ruiter 2021Op 4 juli stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (14) naar de “Speedo Fast Water Meet 2021” in Amsterdam. Zij behaalde een nieuw Nederlandse Record, het nationaal

  ...

Free Joomla! template by L.THEME