Lessen ABC/Zwemvaardigheid met corono-beperkingen

Beste zwemmers en ouders,

We gaan weer zwemmen in het KTS-bad! Helaas nog niet in Wasbeek; dit volgt pas na 8 juni.

Op dit moment worden er een aantal tests gedaan met kleine groepen, waarna - als alles goed gaat - vanaf maandag 18 mei we weer met lessen in de KTS kunnen starten!

De voorwaarde dat er continu 1,5m afstand tussen iedereen van 13 jaar en ouder moet blijven, heeft grote invloed op hóe we kunnen zwemmen. We beginnen zó, dat iedereen één keer per week kan zwemmen. We beginnen met maximaal 12 zwemmers per les.

In het protocol staan alle regels in detail beschreven - neem dat goed door en houd je eraan. Help elkaar eraan te herinneren als iemand het vergeet.

Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid dat áls er iemand met het coronavirus besmet is, er zo min mogelijk anderen besmet worden. Daar zijn alle regels voor. Dan kunnen we hopelijk ook binnenkort op vollere kracht gaan zwemmen.

Kort samengevat:

 1. Als je zelf ziek bent of er is iemand thuis ziek, dan kom je niet naar de training.

 2. Houdt zelf 1,5m afstand en zorg voor persoonlijke hygiène. Er is desinfectant in de zwemzaal.

 3. Trek thuis je zwembroek / badpak al aan onder je kleren.

 4. In de kleedkamer trek je vlot je kleren uit en stop je alles in je sporttas (ook je schoenen en je jas).

 5. Dan loop je zonder te douchen (ze staan uit) naar de zwemzaal en gaat op de banken zitten.

 6. Na de training ga je afdrogen - snel aankleden - direct naar huis. Dat klinkt niet zo gezellig; dat is omdat het coronavirus ook niet gezellig is. Maar dat we weer mogen zwemmen: dat is wel gezellig en leuk!

De planning van de lessen is als volgt. De indeling wie wanneer zwemt, wordt door de lesgevers geregeld. Binnenkort krijg je hierover nader bericht via de mail.

maandag

15:45

16:15

 A-diploma - groepje 5

 

16:15

16:45

A-diploma - groepje 7 (afzwemgroep)

 

16:45

17:15

B-diploma (maandaggroep) (let op! een half uur in plaats van een uur)

 

17:15

17:45

C-diploma (maandaggroep) (let op! een half uur in plaats van een uur)

 

17:45

19:00

Zwemvaardigheid (reguliere groep)

donderdag

15:45

16:15

A-diploma - groepje 4

 

16:15

16:45

A-diploma - groepje 6

 

16:45

17:15

B-diploma (donderdaggroep) (let op! een half uur in plaats van een uur)

 

17:15

17:45

C-diploma (donderdaggroep) (let op! een half uur in plaats van een uur)

We hopen dat we nog een paar weken met plezier kunnen zwemmen. Na 8 juni gaat De Wasbeek ook weer open en gaan we ook daar weer rustig van start met de zwemlessen.

Voor vragen en opmerkingen over alle coronazaken kun je bij het bestuur terecht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Koen Bel).

Veel plezier!

Onze sponsors

Nieuws

 • Herfstvakantie trainingen

  In de Herfstvakantie vervallen alleen de trainingen woensdagavond in de KTS en vrijdagmiddag in Wasbeek. Omdat veel zwemmers gewoon thuis zijn door de coronamaatregelen - er is dit jaar ook geen...
 • Columbiaan zwemt in Leiden en Alphen ad Rijn

  Zwemvereniging de Columbiaan nam deel aan twee verschillende wedstrijden. In Alphen ad Rijn en in Leiden werden er verschillende afstanden gezwommen.

  Er zijn 16 medailles bij elkaar gezwommen

  ...
 • Afzwemmen voor Zwemvaardigheid

  Op zaterdagmiddag 3 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment na de zomerstop in de Coronaperiode voor de zwemvaardigheidsgroep. Zeven kinderen behaalden het

  ...
 • Afzwemmen voor A- en B-diploma's

  Afgelopen zaterdagmiddag 3 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment na de zomerstop in de Coronaperiode. Voorhout is zeven A diploma’s en acht B diploma’s

  ...
 • Contributie Seizoen 2020-2021

  De nieuwe contributiebedragen zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering zijn op de website gepubliceerd. Zie 'Contributie' in de menu's voor Leszwemmen, Wedstrijdzwemmen en Volwassenzwemmen.

  De

  ...
 • 35 zwemdiploma's

  Afgelopen zaterdagmiddag 11 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is zeventien zwemdiploma’s rijker. Twee weken eerder, op

  ...

Free Joomla! template by L.THEME