B-Vijfkamp - ronde 3

Het inzwemmen in het ‘groene’ water van De Windas, wat vooral de minioren heel bijzonder vonden, begon om 15:45 uur. De Columbiaan zwemmers hebben lekker hun baantjes ingezwommen en wat keerpunten geoefend. Na wat opstartproblemen met de elektronische tijdwaarneming kon de wedstrijd beginnen.

Het eerste programma nummer was een 4x50m rugslag estafette voor de minioren. Britt, Sophie, Tess en Tomas kwamen in actie en behaalden de 2e plek.

Daarna kwamen de individuele nummers. Er zijn weer heel wat pr’s gezwommen en medailles in de wacht gesleept. Helaas ook wat ‘dissen’, maar daar leren we van. Zo behaalden Maaike en Esther resp de 1e en 2e plaats op de 200m rugslag. Maaike werd ook derde op de 100m vlinderslag. Joshua werd 2e op de 50m schoolslag en veroverde de gouden medaille op de 200m vrij. Ilana werd knap 3e op de 200m vrij met een pr van maar liefst 10 seconden!

2020 03 08 B Vijfkamp Britt Merel Sophie FanniDe meiden minioren 4 en later maakte er een eigenclubkampioenschap van: met z'n allen in dezelfde serie zwommen ze een nek-aan-nek race! Uiteindelijk werd Britt 1e, Merel 2e, Sophie 3e en Fanni 4e op de 50m rug – allemaal binnen één seconde van elkaar. Dit deden ze ook op de 100m schoolslag, waar Merel 1e werd en Sophie 2e.

Danique en Isabel als allerjongste maakten er samen een mooie wedstrijd van. Heel knap gedaan! Ook Jasper liet het beste van zichzelf zien. Een keurig pr op de 50m rug en een super knappe 3e plaats voor hem op de 100m schoolslag.
Na lang wachten mocht Tomás aan zijn 100m schoolslag beginnen. Het resultaat was daar en hij behaalde de 1e plaats. Ook Michelle en Gwen sleepte een medaille in de wacht op de 100m school en werden resp 2e en 3e! De wedstrijd werd afgesloten met een estafette en na het wachten op de laatste medailles konden we naar huis gaan.

Het was een leuke, gezellige en succesvolle middag!

Nieuws

Free Joomla! template by L.THEME