Miniorenrace Amersfoort

groepsfoto 800x600Afgelopen zaterdag 15 februari heeft een grote delegatie van De Columbiaan meegedaan aan de Amerena Miniorenrace in Amersfoort. Rond kwart over 1 kwam iedereen ongeveer gelijktijdig aan in het zwembad in Amersfoort, alsof dat zo gepland was. Na de presentie controle door Pascal zijn alle kinderen zich gaan omkleden en zijn de ouders naar de tribune vertrokken.

Het 50 meter bad was verkort tot 25 meter, met aan beide kanten startblokken. De Columbiaan had baan 2 om in te zwemmen en heeft daarna in baan 0 nog wat startjes geoefend. Om kwart over 2 begon de wedstrijd met de mededeling van de speaker dat de 25 meters van de overkant zouden starten. Dat had niet iedereen in de gaten, want waar Isabel in de 1e serie netjes in baan 6 startte, stond Danique keurig te wachten op haar beurt in de 2e serie bij baan 9, alleen wel aan de verkeerde kant. Gelukkig werd ze op tijd door Mariska naar de overkant gestuurd om gelijk 17 seconden van haar 25 meter vrije slag PR af te zwemmen.

inzwemmen 800x600De hele wedstijd bestond uit 25 of 50 meter vrije-, school-, rug- en vlinderslag. Alle zwemmers hebben meerdere PR’s gezwommen. Gemiddeld zo’n 2-3 seconden sneller dan hun inschrijftijd. Fanni van 44.15 naar 41.43, Merel van 47.08 naar 41.96, Heleen van 43.68 naar 40.20 Tess van 44.02 naar 44.03. Reina, Dax en Tomás tikten op de 50 meter binnen 3/100ste seconde tegelijk aan. Tijdens de gehele wedstrijd werden er “random” drakennummers gezwommen. Als je dan als eerste van je serie aankwam mocht je een groene, blauwe of paarse draak uitzoeken. Waar een aantal Columbiaan zwemmers best heel dichtbij een 1e plek in hun serie kwamen lukte het uiteindelijk toch alleen Jasper om een groene draak te bemachtigen; met een tijd van 24.42 ruim 8 seconden sneller dan zijn eerdere PR.

Tussen serie 8 en serie 9 was de jurywissel. Deze keer een heuse pauze, met wraps, nootjes en snoeptomaatjes voor de officials (Marta & Tanja) in het clubhuis c.q. kantine van de Amersfoortse zwemvereniging. Na het 4e onderdeel, de vlinderslag, stond er nog een 25m benen estafette op het programma. Hier deden 4 teams van De Columbiaan aan mee. Columbiaan 2 met Heleen, Tomás, Nina en Dax zwommen heel netjes 1:49.10, met het te gebruiken plankje tikten ze keurig voor de overname door de volgende zwemmer, hetgeen door andere verenigingen niet op dezelfde manier geïnterpreteerd werd. In de 2e serie zwom De Columbiaan 1 (Reina, Jamie, Gwen en Rein) 1:40.24, de Columbiaan 3 (Merel, Tess, Maria en Britt) 1:49.38 en de Columbiaan 4 (Jasper, Danique, Enricco en Fanni) 2:02.30.

Na de estafettes volgde een wat chaotische prijsuitreiking. In de groep Minioren 1,2&3 zijn Jasper en Danique beiden 3e geworden en mochten daarom een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen. In de groep Minioren 4,5&6 mocht Rein naar het podium voor de 2e plek.

Rein Stoel zilver 800x600Danique Sanstra brons 800x600Jasper Varkevisser brons 800x600

Nieuws

 • B-Vijfkamp - ronde 3

  Het inzwemmen in het ‘groene’ water van De Windas, wat vooral de minioren heel bijzonder vonden, begon om 15:45 uur. De Columbiaan zwemmers hebben lekker hun baantjes ingezwommen en wat keerpunten
  ...
 • Greetings from Swim Enfield

  Deze week kwam er het leuke bericht van de zwemvereniging waar we op bezoek zijn geweest tijdens het jubileumkamp:

  amaryllis Swim EnfieldHi Ben,

  Hope you are well. I just wanted to pass on the below from one of our

  ...
 • Fanni's spreekbeurt over zwemmen

  Zoek je nog een onderwerp voor je spreekbeurt? Neem “Zwemmen“ bij De Columbiaan!
  Woensdag heeft Fanni haar spreekbeurt gegeven:

  spreekbeurt zwemmen door Fanni  1

   spreekbeurt zwemmen door Fanni  2

  Het ziet er heel mooi en compleet uit - goed gedaan Fanni! Als je

  ...
 • Teylingen Sportprijzen 2019

  sportcafe Teylingen logoEn er is weer een Columbiaan-zwemmer genomineerd: Max van Schagen! Op vrijdag 6 maart worden de Teylingen Sportprijzen uitgereikt. Tussen 20:00 en 21:30 uur worden in Dekker Sport in Warmond de

  ...
 • Voorjaarsvakantie lessen en trainingen

  krokussenIn de Voorjaarsvakantie zijn er aangepaste roosters voor leszwemmen en wedstrijdzwemmen.

  Leszwemmen
  Van maandag 24 februari t/m zondag 1 maart 2020 zijn er geen zwemlessen.

  Volwassenenzwemmen
  Van maandag 24

  ...
 • Miniorenrace Amersfoort

  groepsfoto 800x600Afgelopen zaterdag 15 februari heeft een grote delegatie van De Columbiaan meegedaan aan de Amerena Miniorenrace in Amersfoort. Rond kwart over 1 kwam iedereen ongeveer gelijktijdig aan in het

  ...

Free Joomla! template by L.THEME