De Columbiaan zwemt sterke 3e ronde A‑competitie

Zondag 12 januari stond ronde drie van de landelijke A‑competitie op het wedstrijdprogramma. In deze ronde is er uitstekend gezwommen: de derde plaats in het ronde-klassement – minder dan een seconde na nummer twee!

In alle leeftijdsgroepen zijn er mooie topplekken behaald en veel persoonlijke records gezwommen. Waar in de eerdere rondes nog niet alles perfect liep, lieten De Columbiaan-zwemmers deze keer overtuigend zien wat we allemaal in huis hebben.

In het landelijke totaal-klassement van de A‑competitie stijgt De Columbiaan hiermee van de elfde naar de zesde plaats. Van de achttien verenigingen in de A‑competitie promoveren de snelste vier volgend seizoen naar de Hoofdklasse. Het verschil met de vierde plek, poulegenoot DAW uit Alkmaar, is met 98 seconden groot maar zeker overbrugbaar. De vierde ronde op 15 maart belooft daarom een hele mooie en belangrijke wedstrijd te worden.

De Columbiaan organiseerde de derde ronde A‑competitie in zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn. De Columbiaan vormt een poule samen met DAW uit Alkmaar en The Hague Swimming uit Den Haag. Op de KNZB-website kun je het complete overzicht van de zwemccompetitie vinden.

Onze sponsors

Nieuws

 • Lesgeverstekort

  Bij het leszwemmen en zwemvaardigheid komen we lesgevers tekort! 

  Ben jij 13 jaar of ouder en lijkt het je leuk om te helpen bij de zwemlessen?
  We komen ondersteuning van onze gekwalificeerde lesgevers

  ...
 • Wedstrijdkalender 2021-2022

  De wedstrijdkalender 2021-2022 is in het menu Wedstrijdzwemmen en via deze link te vinden.

  De trainingsindeling 2021-2022 is ook in het menu Wedstrijdzwemmen te vinden. Daarvoor moet je wel ingelogd

  ...
 • Zwemcompetitie 2021-2022

  Beste Columbiaan-wedstrijdzwemmers,
   
  We zijn het zwemseizoen 2021-2022 inmiddels gestart. De eerste trainingsweken zijn weer achter de rug. We merken dat iedereen er weer echt zin in heeft. Dit
  ...
 • Arno Kamminga in Tokyo

  Arno Kamminga (oud-zwemmer van De Columbiaan) zwemt op de Olympische Spelen!

  Op de volgende dagen en tijden kun je hem live (voor de tv, in je pyjama) aanmoedigen:

  Arno Kamminga 100ss100 meter schoolslag
  - 24 juli

  ...
 • Startdag seizoen 2021-2022!

  Nu dit bijzondere seizoen teneinde loopt willen wij alle leden van De Columbiaan alvast uitnodigen om het nieuwe seizoen met een fantastische Startdag te beginnen! Wij hopen dan ook dat iedereen op

  ...
 • Laatste afzwemmen van het seizoen

  Afgelopen zaterdagmiddag 10 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is vijftien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Bij

  ...

Free Joomla! template by L.THEME