KNZBseizoen2019 2020

De wedstrijdkalender voor seizoen 2019-2020 kun je hier downloaden. Het wedstrijdaanbod is behoorlijk uitgebreid ten opzichte van vorig seizoen en er is een mooi aantal wedstrijden van verschillend karakter waar we met alle zwemmers aan de start verschijnen!
In de loop van het seizoen zullen er aanvullingen en wijzigingen komen: diverse limietwedstrijden ontbreken nog, net als wedstrijden als de IJsselcup, Lansingh en Vallei Sprint Bokaal, etc. De data van deze wedstrijden zijn nog niet bekend.

De trainingsindeling publiceren we vandaag nog niet. Er is de afgelopen week hard gewerkt om een goed schema in elkaar te zetten maar een aantal problemen is nog niet opgelost. Ten eerste zijn er, ten opzichte van een jaar geleden, minder wedstrijdzwemmers waardoor er te veel geld aan badwaterhuur uitgegeven dreigt te gaan worden. Dat moet voorkomen worden.
Ten tweede is de grootte van de groepen, het aantal zwemmers dat onder één hoofdtrainer valt, te veel uit balans. In sommige trainingen gaat het te druk worden voor zowel de zwemmers als de trainers, dus daar moet een aanpassing komen.
Ten derde werken we nog aan een gezamenlijke training voor alle junioren. Ten gevolge van de twee voorgaande punten veranderen de mogelijkheden voor invulling maar dat heeft wel invloed op de trainingsindeling.

Vanavond, woensdag 3 juli, is er zoals gepland een presentatie van komend seizoen waarin ook wijzigingen vanuit de KNZB aan de orde komen. In de loop van volgende week, voor de slotbarbecue zal de trainingsindeling gepubliceerd worden.

Met sportieve groet,

Ron Slootbeek en Ben Kersten
bestuurslid Wedstrijdzwemmen en Technisch Coördinator

Nieuws Wedstrijdzwemmen

 • Arno in Volkskrant over WK

  Arno VK 2019 07 19 topZwemprof Arno Kamminga voelt zich normaliter ‘best groot’, maar in het zwemstadion liggen de verhoudingen anders…

  https://www.volkskrant.nl/ws-bc1a5206

 • Seizoen 2019-2020 Wedstrijdzwemmen

  KNZBseizoen2019 2020

  Het einde van het seizoen komt in zicht – de voorbereidingen voor Wedstrijdseizoen 2019-2020 zijn grotendeels klaar. De belangrijkste daarvan zijn de trainingsindeling en de wedstrijdkalender. Op

  ...
 • Succesvolle Regio West finale!

  Afgelopen weekend zijn de minioren-zwemmers van zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout op zaterdag afgereisd naar Den Haag en op zondag naar Dordrecht voor de minioren Regio West finales. Vijf

  ...
 • Clinics wedstrijdzwemmen

  Op vrijdag 19 april kregen de minioren-zwemmers een zwemclinic van Inge Belfor en Jens Krijgsman. Dit zijn twee topzwemmers uit de wieg van de Columbiaan. Ze kregen handige tips voor de borstcrawl en

  ...

Free Joomla! template by L.THEME