AANMELDEN  

 

KNZBseizoen2019 2020

De wedstrijdkalender voor seizoen 2019-2020 kun je hier downloaden. Het wedstrijdaanbod is behoorlijk uitgebreid ten opzichte van vorig seizoen en er is een mooi aantal wedstrijden van verschillend karakter waar we met alle zwemmers aan de start verschijnen!
In de loop van het seizoen zullen er aanvullingen en wijzigingen komen: diverse limietwedstrijden ontbreken nog, net als wedstrijden als de IJsselcup, Lansingh en Vallei Sprint Bokaal, etc. De data van deze wedstrijden zijn nog niet bekend.

De trainingsindeling publiceren we vandaag nog niet. Er is de afgelopen week hard gewerkt om een goed schema in elkaar te zetten maar een aantal problemen is nog niet opgelost. Ten eerste zijn er, ten opzichte van een jaar geleden, minder wedstrijdzwemmers waardoor er te veel geld aan badwaterhuur uitgegeven dreigt te gaan worden. Dat moet voorkomen worden.
Ten tweede is de grootte van de groepen, het aantal zwemmers dat onder één hoofdtrainer valt, te veel uit balans. In sommige trainingen gaat het te druk worden voor zowel de zwemmers als de trainers, dus daar moet een aanpassing komen.
Ten derde werken we nog aan een gezamenlijke training voor alle junioren. Ten gevolge van de twee voorgaande punten veranderen de mogelijkheden voor invulling maar dat heeft wel invloed op de trainingsindeling.

Vanavond, woensdag 3 juli, is er zoals gepland een presentatie van komend seizoen waarin ook wijzigingen vanuit de KNZB aan de orde komen. In de loop van volgende week, voor de slotbarbecue zal de trainingsindeling gepubliceerd worden.

Met sportieve groet,

Ron Slootbeek en Ben Kersten
bestuurslid Wedstrijdzwemmen en Technisch Coördinator

Free Joomla! template by L.THEME