AANMELDEN  

 

Afgelopen zondag hebben de minioren zwemmers van zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout deelgenomen aan de finale van de “Nationale Arena Club Meet” in het Hofbad zwembad in Den Haag. De zestien snelste verenigingen uit Nederland streden om de grote beker; de Columbiaan nam de bronzen mee naar huis.

DSC 0006 2

De vereniging zwom 184 punten bij elkaar, wat zich vertaalde naar de derde positie. Tijdens een Club Meet zwemmen de minioren in teamverband, de tijden worden bij elkaar opgeteld. Degene die uiteindelijk de meeste punten heeft wint de bronzen, zilveren of gouden beker! De bronzen teambeker ging mee naar Voorhout en voor iedere zwemmers was er een herinneringsmedaille. De minioren groep is de jongste wedstrijdgroep van de Columbiaan. Alle zwemmers zijn tussen de 8 en 12 jaar oud. In voorrondes hebben deze zwemmers zich bewezen en mochten meedoen aan deze finale. De winnaar mag zich voor dit seizoen de beste club van Nederland noemen.

Voorafgaand aan de start van de Club Meet is de spandoekenwedstrijd. Het thema “Olympische spelen” kwam overal duidelijk naar voren. Er waren ook leuke kostuums. Tijdens deze onvergetelijke parade konden alle teams zich voorstellen aan het massaal meegenomen publiek. De 500 man supporters klapten hun handen warm voor de alle zwemverenigingen.

Na de wedstrijd stapten alle zwemmers weer in de bus om de goede afloop tijdens het diner met zijn allen te vieren.

Free Joomla! template by L.THEME