Wedstrijdzwemnieuws

Voor de wedstrijdzwemmers en hun ouders is op 12 maart al een eerste vooruitblik op het seizoen 2019-2020 gegeven. In de afgelopen week zijn er nog twee grote veranderingen voor komend seizoen definitief geworden:

Nieuwe Hoofdtrainer “B”-junioren en -jeugd
Als plaatsvervanger voor Ben neemt Elise Kenworthy per direct de rol van hoofdtrainer voor de “B”-junioren en -jeugd over. Samen met Dirk, Maria, Maaike, Rik en Robin gaat ze aan de slag om in de laatste wedstrijden van het seizoen nog menig PR te verbeteren! Op dinsdag 9 april is er om 19:00 uur een bijeenkomst voor deze groep zwemmers en hun ouders, samen met de trainers in de Drijf In.
Door de blijvende problemen met zijn voet zal Ben niet als trainer langs de badrand terugkeren. Hij blijft wel nauw betrokken bij de organisatie van het wedstrijdzwemmen en zal daarvoor ook regelmatig bij trainingen in het zwembad zijn.

VerenigingenCompetitie 2019-2020
Op zondag 31 maart is er met DAW (Alkmaar) en The Hague Swimming (Den Haag) gesproken over de competitie 2019-2020. In een zeer prettig overleg zijn we tot de beslissing gekomen dat we de competitie met z'n drieën gaan zwemmen. The Hague Swimming (2e team) en DAW zwemmen komend seizoen net als De Columbiaan in de landelijke A‑klasse.

Eén VerenigingenCompetitie
In de eerdere bijeenkomsten hebben we aangegeven dat we, TC en bestuur, de voorkeur hadden om de verenigingencompetitie met één in plaats van twee teams te gaan zwemmen. We willen graag als één vereniging zwemmen en natuurlijk het sterkste team aan de start zetten.
We zijn heel blij dat we dit streven komend seizoen kunnen realiseren: we stoppen in de 1e Klasse Regio West en we gaan met één team zwemmen in de A‑klasse. Er is geen beperking op het aantal zwemmers dat mag deelnemen – ook de oudste minioren mogen in de minioren-programmanummers meezwemmen.

De details voor de competitie 2019-2020 worden in de komende weken uitgewerkt en zal via de website en de trainers worden gecommuniceerd.

Ron Slootbeek                                       Ben Kersten
bestuurslid Wedstrijdzwemmen          Technisch Coördinator Wedstrijdzwemmen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze sponsors

Nieuws

 • Grote groep blije afzwemmers!

  Afgelopen zaterdagmiddag 22 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan het tweede afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is eenentwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Pannenkoeken voor miniorenzwemmers

  Op dinsdag 25 oktober werd blok 1 (van de 5) voor de miniorenzwemmers afgesloten van dit seizoen. Elk blok wordt afgerond met een gezellige activiteit. Dit keer was het pannenkoeken eten met erna
  ...
 • Eredivisie ronde 1

  Op zondag 2 oktober is de eerste ronde van de zwemcompetitie in de eredivisie gehouden. Na promotie (van vorig jaar) uit de eerste divisie was dit een hernieuwde kennismaking met het zwemmen op het

  ...
 • SwimFun erg geslaagd!

  Funwedstrijd
  Op 2 oktober was er in alle vroegte een Fun-wedstrijdje in zwembad de Wasbeek. Veertien kinderen deden mee vanuit C, zwemvaardigheid en miniorenzwemmen. Zij zwommen drie keer een 25
  ...
 • Miniorenwedstrijden

  Inmiddels zijn er twee regio wedstrijden gezwommen in Voorschoten en Rotterdam. Er zijn 16 zwemmers van De Columbiaan in actie gekomen. We hebben het tijdens die wedstrijden heel goed gedaan. Er

  ...
 • SwimFun 2 en 9 oktober

  Uitnodiging SwimFun wedstrijd en SwimFun-training op zondag 2 oktober en zondag 9 oktober

   

  Hierbij willen we alle C-, Zwemvaardigheid- en Minioren wedstrijdzwemmers uitnodigen voor de eerste

  ...

Free Joomla! template by L.THEME