Voor de wedstrijdzwemmers en hun ouders is op 12 maart al een eerste vooruitblik op het seizoen 2019-2020 gegeven. In de afgelopen week zijn er nog twee grote veranderingen voor komend seizoen definitief geworden:

Nieuwe Hoofdtrainer “B”-junioren en -jeugd
Als plaatsvervanger voor Ben neemt Elise Kenworthy per direct de rol van hoofdtrainer voor de “B”-junioren en -jeugd over. Samen met Dirk, Maria, Maaike, Rik en Robin gaat ze aan de slag om in de laatste wedstrijden van het seizoen nog menig PR te verbeteren! Op dinsdag 9 april is er om 19:00 uur een bijeenkomst voor deze groep zwemmers en hun ouders, samen met de trainers in de Drijf In.
Door de blijvende problemen met zijn voet zal Ben niet als trainer langs de badrand terugkeren. Hij blijft wel nauw betrokken bij de organisatie van het wedstrijdzwemmen en zal daarvoor ook regelmatig bij trainingen in het zwembad zijn.

VerenigingenCompetitie 2019-2020
Op zondag 31 maart is er met DAW (Alkmaar) en The Hague Swimming (Den Haag) gesproken over de competitie 2019-2020. In een zeer prettig overleg zijn we tot de beslissing gekomen dat we de competitie met z'n drieën gaan zwemmen. The Hague Swimming (2e team) en DAW zwemmen komend seizoen net als De Columbiaan in de landelijke A‑klasse.

Eén VerenigingenCompetitie
In de eerdere bijeenkomsten hebben we aangegeven dat we, TC en bestuur, de voorkeur hadden om de verenigingencompetitie met één in plaats van twee teams te gaan zwemmen. We willen graag als één vereniging zwemmen en natuurlijk het sterkste team aan de start zetten.
We zijn heel blij dat we dit streven komend seizoen kunnen realiseren: we stoppen in de 1e Klasse Regio West en we gaan met één team zwemmen in de A‑klasse. Er is geen beperking op het aantal zwemmers dat mag deelnemen – ook de oudste minioren mogen in de minioren-programmanummers meezwemmen.

De details voor de competitie 2019-2020 worden in de komende weken uitgewerkt en zal via de website en de trainers worden gecommuniceerd.

Ron Slootbeek                                       Ben Kersten
bestuurslid Wedstrijdzwemmen          Technisch Coördinator Wedstrijdzwemmen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws Wedstrijdzwemmen

 • Arno in Volkskrant over WK

  Arno VK 2019 07 19 topZwemprof Arno Kamminga voelt zich normaliter ‘best groot’, maar in het zwemstadion liggen de verhoudingen anders…

  https://www.volkskrant.nl/ws-bc1a5206

 • Seizoen 2019-2020 Wedstrijdzwemmen

  KNZBseizoen2019 2020

  Het einde van het seizoen komt in zicht – de voorbereidingen voor Wedstrijdseizoen 2019-2020 zijn grotendeels klaar. De belangrijkste daarvan zijn de trainingsindeling en de wedstrijdkalender. Op

  ...
 • Succesvolle Regio West finale!

  Afgelopen weekend zijn de minioren-zwemmers van zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout op zaterdag afgereisd naar Den Haag en op zondag naar Dordrecht voor de minioren Regio West finales. Vijf

  ...
 • Clinics wedstrijdzwemmen

  Op vrijdag 19 april kregen de minioren-zwemmers een zwemclinic van Inge Belfor en Jens Krijgsman. Dit zijn twee topzwemmers uit de wieg van de Columbiaan. Ze kregen handige tips voor de borstcrawl en

  ...

Free Joomla! template by L.THEME