Grote successen Jaargangwedstrijden Leiden

Zaterdag 9 en zondag 10 maart stonden in het teken van de Jaargangwedstrijden voor de jongste en snelste zwemmers van Nederland: het NK minioren. De Columbiaan was met maar liefst met 7 zwemmers vertegenwoordigd.

James, Rein, Dax, Tessa en Jamie

Dax van den Nouland was met 8 jaar onze jongste zwemmer. Dat hij zich 3x geplaatst had, was al een super prestatie omdat hij qua leeftijd eigenlijk volgend jaar pas aan de beurt is. Een prima gelegenheid dus om alvast ervaring op te doen.

Gwen Hermans startte op haar favoriete slag, de 50m vlinderslag. James Lawton deed hetzelfde maar dan op de 100m schoolslag. Hierbij verbeterde hij zich met 3 seconden!! Jamie Kenworthy heeft na een wat minder seizoen weer een stijgende lijn gevonden en kwam dit weekend weer tot mooie tijden – ook hij kon weer goed meekomen met de Nederlandse minioren-top.

Boele Böhm had zich voor alle afstanden geplaatst; helaas werd hij de dag ervoor geveld door de griep. Op zaterdag is hij toch nog gestart en zwom redelijke tijden, de zondag werd echter teveel voor hem. Tessa Hoogstraten had zich ook voor alles geplaatst – een zwaar programma dus. Tessa zwom op alle afstanden mooie PR's en eindigde op meerdere afstanden in de top 10 van Nederland.

Rein Stoel zwom ook de volle 6 afstanden. Hij startte zaterdag met zijn favoriete afstand de 100m rugcrawl. Hierop zwom hij een toptijd van 1 minuut en 13 seconden en werd hiermee kampioen van Nederland!!! De afstand daarna zat de 100m rug hem nog zwaar in de benen en zwom hij iets boven zijn tijd. Kort daarna zwom Rein de 50m vlinderslag en finishte hier ook nog eens in de derde tijd van Nederland!!

Kortom, het was weer een super weekend voor de ploeg uit Voorhout!! Op naar het NK voor Clubteams, de Clubmeet Finale die op 7 april gezwommen in Den Haag wordt.

Onze sponsors

Nieuws

 • Grote groep blije afzwemmers!

  Afgelopen zaterdagmiddag 22 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan het tweede afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is eenentwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Pannenkoeken voor miniorenzwemmers

  Op dinsdag 25 oktober werd blok 1 (van de 5) voor de miniorenzwemmers afgesloten van dit seizoen. Elk blok wordt afgerond met een gezellige activiteit. Dit keer was het pannenkoeken eten met erna
  ...
 • Eredivisie ronde 1

  Op zondag 2 oktober is de eerste ronde van de zwemcompetitie in de eredivisie gehouden. Na promotie (van vorig jaar) uit de eerste divisie was dit een hernieuwde kennismaking met het zwemmen op het

  ...
 • SwimFun erg geslaagd!

  Funwedstrijd
  Op 2 oktober was er in alle vroegte een Fun-wedstrijdje in zwembad de Wasbeek. Veertien kinderen deden mee vanuit C, zwemvaardigheid en miniorenzwemmen. Zij zwommen drie keer een 25
  ...
 • Miniorenwedstrijden

  Inmiddels zijn er twee regio wedstrijden gezwommen in Voorschoten en Rotterdam. Er zijn 16 zwemmers van De Columbiaan in actie gekomen. We hebben het tijdens die wedstrijden heel goed gedaan. Er

  ...
 • SwimFun 2 en 9 oktober

  Uitnodiging SwimFun wedstrijd en SwimFun-training op zondag 2 oktober en zondag 9 oktober

   

  Hierbij willen we alle C-, Zwemvaardigheid- en Minioren wedstrijdzwemmers uitnodigen voor de eerste

  ...

Free Joomla! template by L.THEME