AANMELDEN  

 

Op zaterdag 1 september organiseerde zwemvereniging de Columbiaan voor alle lesgevers en trainers een zwem-EHBO-workshop. Dick Star van “Star-onderwijs” begon met uitleg in het clubhuis van de verschillende onderdelen van hulpverlening. Heel belangrijk bijeerstehulpverlening is te zorgen dat er tweedehulp komt.

Vervolgens kwam er direct praktijk: “Hoe weet je of iemand buiten bewustzijn is en nog ademt?” “Pak de AED eens en maak 'm open - wat ga je nu doen?” Pleisters plakken of mitella's omdoen kwam niet ter sprake. Maar wel wat te doen als er meerdere kinderen last van hun ogen en keel krijgen – wanneer en hoe moet je ontruimen? Wat te doen met een drenkeling die in paniek is?

De tweede helft van de zwem-EHBO-workshop vond plaats in het zwembad. Op verschillende plaatsen werd geoefend: een pop opduiken, met elkaar reddend zwemmen, op de kant reanimeren - na eerst een paar baantjes hard zwemmen. De laatste uitdaging was iemand met mogelijk nekletsel voorzichtig, horizontaal uit het water tillen.

Na afloop werd in het clubhuis druk nagepraat over alles wat er in de voorgaande uren voorbij was gekomen. De zwem-EHBO-workshop is een nuttige aanvulling op de basis-EHBO-cursus, was voor alle 22 deelnemers overduidelijk.

zwem EHBO workshop De Columbiaan

Free Joomla! template by L.THEME