AANMELDEN  

 

Beste ouders en zwemmers,

Het zwemseizoen 2018‑2019 is begonnen! De kop is eraf: er wordt weer gezwommen. Zwemtas inpakken - zwembril en bidon niet vergeten - hoe was de training - pak je je tas wel nog even uit? De gebruikelijke rituelen komen weer voorbij!

Volgende week is al de eerste wedstrijd: de Clubkampioenschappen 2018. Twee weken daarna is de eerste ronde van het minioren-junioren circuit en dáárna komt alweer de eerste competitiewedstrijd. Ook de trainers zijn hard aan de slag want de spieren moeten in een paar weken tijd van de vakantie-stand weer in wedstrijd-modus komen.

We schrijven dit om enthousiaste ouders en zwemmers te vinden die mee willen helpen om “het zwemmen” mogelijk te maken. Om een beeld van “het zwemmen” schetsen, is hier de planning van seizoen 2018‑2019 in een notendop:

  • · 110 wedstrijdzwemmers die 2 tot 6 keer per week trainen
  • · 20 trainers die de 15 trainingen per week geven
  • · € 1.500,- huur badwater voor 19½ uur training per week
  • · deelname aan meer dan 50 wedstrijden, een aantal meerdaags
  • · organisatie van 10 zwemwedstrijden

We zwemmen met één ploeg in de hoogste landelijke competitie en met één ploeg in de hoogste regionale zwemcompetitie. De Columbiaan is een grote, sterke vereniging om trots op te zijn!

Een zwemvereniging kan niet zonder zwemmers. En hard leren zwemmen gaat niet zonder trainers, faciliteiten en organisatie. En zwemmers kunnen niet zonder de enthousiaste ondersteuning door ouders, trainers en medezwemmers. U denkt ondertussen misschien al: “Hoe kan ik nog meer helpen..?”

Inschrijven voor een zwemwedstrijd

Iedere zwemwedstrijd begint 4 à 6 weken voor de dag van de wedstrijd. Het wedstrijdsecretariaat maakt op aangeven van de trainers de uitnodiging en plaatst deze op onze website.

De afmeldingen en wijzigingen die vervolgens binnenkomen, worden door het secretariaat verwerkt. Eén week voor de wedstrijd wordt de definitieve inschrijving naar de organisator gestuurd.

De organisator – regelmatig De Columbiaan – maakt uit alle inschrijvingen de startlijst en stuurt deze ter controle aan de deelnemende verenigingen. 48 uur voor aanvang van de wedstrijd moet het programma definitief zijn.

Zwemmers van De Columbiaan zwemmen veel wedstrijden: de   PR's kunnen regelmatig verbeterd worden, in een strijd om de medailles, tegen andere zwemmers en verenigingen. In het kader hiernaast staat hoe de inschrijving voor wedstrijden in zijn werk gaat.

 

 

 

 

 

 

 

Kort vóór het inzwemmen wordt het zwembad gereed gemaakt voor de zwemmers: lijnen in het water, vlaggenlijnen over het bad, tafel plus microfoon voor de speaker, etc. Voorheen werden er per wedstrijd vrijwilligers gezocht voor dit “klusje”. Het zoeken naar vrijwilligers kostte onevenredig veel tijd.
Dit seizoen wordt bij de uitnodiging van de zwemmers aangegeven welke ouders verwacht worden om mee te helpen in het zwembad. Er zal altijd iemand zijn die weet wat er moet gebeuren en die coördineert. Van tevoren zelf ruilen is mogelijk.

“Wat was je tijd?” Hoe vaak wordt deze vraag niet tijdens een wedstrijd gesteld? Iedere zwemmer loopt na zijn/haar race naar de “klokker” en vraagt wat zijn/haar tijd was. Deze cruciale informatie wordt direct met iedereen gedeeld: handgebarend naar de tribune, de trainers noteren het, ploeggenoten vragen ernaar. “De tijd” is het belangrijkste van de race – het resultaat van alle trainingen. Gelukkig zijn er veel ouders die de verantwoordelijkheid van het klokken op zich nemen.

De jury van De Columbiaan clubkampioenschappen bestaat uit 18 officials. Bij een wedstrijd in een 8‑banen-zwembad zijn er 26 officials nodig. De meeste officials zijn ouders van zwemmende kinderen. Ieder seizoen heeft De Columbiaan nieuwe officials nodig. Dit seizoen zijn er acht mensen nodig, liefst nog twee meer. Want De Columbiaan zwemt veel wedstrijden en bij iedere wedstrijd moeten – naar rato van het aantal deelnemers – officials geleverd worden.

Namens het wedstrijdsecretariaat, het bestuur en bovenal de zwemmers hoop ik op uw hulp en support in het komende seizoen, zodat De Columbiaan als geheel en uw kinderen In het bijzonder heel veel plezier én succes hebben! Voor vragen en aanmelding als official kunt u ons bereiken via:

Wedstrijdsecretariaat:

Inschrijvingen Wedstrijden:          Jolanda Boer & Harriët Griffioen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coördinatie Hulp-aan-het-bad:      Ingrid van Remmerden &
                                                 Petra Hermans                            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Official coördinator:                     Francisca Galindo Garre              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurslid Wedstrijdzwemmen:            Ron Slootbeek  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

coordinator

Free Joomla! template by L.THEME