Promotie naar de eredivisie!

Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De eerste drie competitiewedstrijden waren goed verlopen voor de Voorhoutse zwemploeg. De Columbiaan stond op een mooie derde plek die recht zou geven op promotie naar de eredivisie achter ORCA (2e) uit Leeuwarden en koploper DZ&PC uit Drachten. In de finaleronde in Den Haag op zondag 24 april jl. moest het dan wel gebeuren tijdens de vierde finalewedstrijd. De eerste vier verenigingen van de 1e divisie zouden promoveren naar de eredivisie. Van belang was in ieder geval dat HZ&PC uit Heerenveen de Voorhoutse zwemploeg niet zou passeren op de ranglijst. Het was echter geen rechtstreekse confrontatie tussen deze twee ploegen. Het was dus zondagavond afwachten op de definitieve einduitslag die laat op de avond werd gepubliceerd.

DSC 0406 min

De Columbiaan zwom op zondagmiddag 24 april in Den Haag met Blue Marlins en ZPCH. In de voorgaande wedstrijden was De Columbiaan drie keer de sterkere vereniging. Er was op het vastgestelde programma een puntenberekening gemaakt op basis van de persoonlijke records van de zwemmers. Om en nabij de 4440 punten zou genoeg moeten zijn voor promotie. De nummer 4 had namelijk al op zaterdagmiddag gezwommen en een snelle score behaald van 4426 punten. 

De Voorhoutse zwemploeg kwam meteen uitstekend uit de startblokken. De eerste estafette werd overtuigend gewonnen. Daarna verliepen ook de persoonlijke nummers erg goed. Er werden heel veel persoonlijke records verbeterd. Van de vier estafettes werden er drie tijdens deze wedstrijd gewonnen. In alle leeftijdsgroepen stonden er steeds Columbiaan-zwemmers hoog in het klassement. Het eindresultaat was fantastisch: met een eindscore van 4408 punten werd ook in de finaleronde de derde plek behaald die recht geeft op promotie naar de eredivisie waar de ongeveer zestig-tallige competitieploeg van De Columbiaan zal uitkomen tegen de hele nationale zwemtop. Een fantastische prestatie van het Voorhoutse De Columbiaan!!

Eerst zullen in mei en juni nog de regionale en nationale kampioenschappen op het zwemprogramma staan.

Onze sponsors

Inloggen wedstrijdzwemmen

Nieuws

 • Promotie naar de eredivisie!

  Nadat de Nationale zwemcompetitie de afgelopen twee zwemseizoenen niet volledig konden worden uitgezwommen is het De Columbiaan in april 2022 wel gelukt: promotie naar de eredivisie zwemmen. De

  ...
 • Eerste keer afzwemmen in seizoen 2022-2023

  Afgelopen zaterdagmiddag 17 september was bij Zwemvereniging de Columbiaan het eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


  Het

  ...
 • Ook graag een Rookvrije Generatie bij De Columbiaan!

  Gemeente Teylingen wil heel graag dat alle kinderen in Teylingen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Wij steunen dat doel van harte.

  In een rookvrije sportomgeving zijn er geen verleidingen om

  ...
 • Columbiaan pakt twee nieuwe Nederlandse Sprinttitels

  Op 25 en 26 juni stuurde Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout zwemster Kimberly Ruiter (15) naar het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee

  ...
 • Tweeëntwintig zwemdiploma’s

  Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli was bij Zwemvereniging de Columbiaan  het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is tweeëntwintig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.

  Voor

  ...
 • Junioren op Nederlands Kampioenschap

  Op 10, 11 en 12 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren. Acht Voorhoutse zwemmers mochten deelnemen aan dit NJK.

  Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In

  ...

Free Joomla! template by L.THEME