Informatie bij coronabesmetting

UPDATE per 20 september 2020

Waar onze protocollen gaan over het deelnemen aan zwemactiviteiten van De Columbiaan, en de regels daaromtrent, is het ook van belang wat te doen bij een eventuele besmetting. Dit websitebericht is daarom een aanvulling op de protocollen:
 
* Heb je symptomen, blijf thuis.
* Wordt je getest op het coronavirus, blijf thuis en meld het bij de lesgever of trainer.
* Is de testuitslag positief, meld het nogmaals bij de lesgever of trainer én bij het bestuur via één van onderstaande contactpersonen.
* Het bestuur helpt bij het communiceren dat een coronabesmetting is geconstateerd. Afhankelijk van de groep die het betreft, kan dat via mail of app gebeuren. De eigen zwemgroep, maar ook de groep direct voorafgaand en aansluitend, worden geïnformeerd door de vereniging.
* De consequentie van een besmetting in jouw zwemgroep of een aansluitende zwemgroep is gering en in te schatten door jezelf: houd goed in de gaten of je ook symptomen krijgt. Is dat zo: blijf thuis, meld het je trainer en laat je testen. De richtlijnen van de GGD’s volgend, is quarantaine niet noodzakelijk (alleen bij langere periode binnen 1,5 meter van elkaar verblijven). De GGD heeft aangegeven dat ín het zwemwater, door chloor er eigenlijk geen risico van overdracht is.
* Verder volgen we uiteraard de adviezen van de GGD en RIVM bij eventuele grotere uitbraken.
 
* Het zou kunnen voorkomen dat lesgevers of trainers symptomen hebben en daardoor niet aan het zwembad kunnen staan. In dat geval proberen we uiteraard vervanging te regelen. Mocht dat niet lukken, kunnen we helaas niet anders dan een enkele les of training niet door te laten gaan. We proberen daarover dan zo spoedig mogelijk te informeren.
 
* En, uiteraard, blijft de belangrijkste regel: kom niet zwemmen als je klachten hebt, ook als deze slechts licht zijn: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 
Dit alles met de doelstelling: veilig, gezond en met plezier te zwemmen. Want daar is de zwemsport voor bedoeld!

Onze sponsors

Inloggen wedstrijdzwemmen

Nieuws

 • Diploma’s verdiend bij afzwemmen in coronatijd

  Op zaterdagmiddag 28 november was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het tweede afzwem-moment in de Coronaperiode. Voorhout is drie A-diploma’s, negen B-diploma’s en twaalf C-diploma’s

  ...
 • Herfstvakantie trainingen

  In de Herfstvakantie vervallen alleen de trainingen woensdagavond in de KTS en vrijdagmiddag in Wasbeek. Omdat veel zwemmers gewoon thuis zijn door de coronamaatregelen - er is dit jaar ook geen...
 • Columbiaan zwemt in Leiden en Alphen ad Rijn

  Zwemvereniging de Columbiaan nam deel aan twee verschillende wedstrijden. In Alphen ad Rijn en in Leiden werden er verschillende afstanden gezwommen.

  Er zijn 16 medailles bij elkaar gezwommen

  ...
 • Afzwemmen voor Zwemvaardigheid

  Op zaterdagmiddag 3 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment na de zomerstop in de Coronaperiode voor de zwemvaardigheidsgroep. Zeven kinderen behaalden het

  ...
 • Afzwemmen voor A- en B-diploma's

  Afgelopen zaterdagmiddag 3 oktober was bij Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout het eerste afzwem-moment na de zomerstop in de Coronaperiode. Voorhout is zeven A diploma’s en acht B diploma’s

  ...
 • Contributie Seizoen 2020-2021

  De nieuwe contributiebedragen zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering zijn op de website gepubliceerd. Zie 'Contributie' in de menu's voor Leszwemmen, Wedstrijdzwemmen en Volwassenzwemmen.

  De

  ...

Free Joomla! template by L.THEME