• Missie & Visie
 • Missie

  De missie van De Columbiaan is om gezond, veilig, met plezier en met ambities zwemmen voor eenieder in gemeente Teylingen en omgeving toegankelijk te maken. De Columbiaan en haar vrijwilligers voelen ook de maatschappelijke betrokkenheid om zwemveiligheid en -plezier te promoten in de gemeente. 

  En dus richten we ons op een breed scala aan doelgroepen. Waar voor jonge kinderen bij het behalen van het ABC-diploma veiligheid en plezier een grote rol spelen, komt bij het wedstrijdzwemmen ook de ambitie op team- en op individueel niveau om de hoek kijken. Bij ‘zwemmen voor vrouwen, door vrouwen’ vooral om het creëren van een veilige omgeving om in te sporten, terwijl de groep 55+-ers zwemt voor het sociale aspect en de goede gezondheid.

  De Columbiaan maakt zwemmen op een kwalitatief hoog niveau mogelijk door verantwoorde en plezier bevorderende zwemlessen te geven, te trainen voor wedstrijdzwemmen op nationaal niveau en volwassenen zwemmend in goede conditie te houden.

 • Visie

  De visie op de verdere toekomst van De Columbiaan, bouwt voort op de missie. We willen als vereniging (de doelen van) onze zwemtakken behouden en consolideren op de ingeslagen weg. In de dynamiek van een samenleving waar mensen vaker individueel taken uit oefenen en minder vaak nauw betrokken zijn bij het verenigingsleven (als deelnemer en als vrijwilliger), is behouden wat De Columbiaan in de afgelopen jaren heeft bereikt een doel op zich.

 • Missie & Visie bij de zwemtakken
  Leszwemmen Veiligheid en plezier staan voorop. Je veilig voelen in het water heeft alles te maken met plezier kunnen ervaren in het water. Het ABC-diploma is een totaalpakket. Waar de kinderen bij het A-diploma de eerste zwemslagen leren worden ze bij het B- en C-diploma pas echt watervrij. Ons doel is dan ook om ieder kind tot en met het C-diploma (en verder!) het zwemmen te leren.
  Zwemvaardigheid Plezier gezondheid en het sociale vlak zijn van belang bij Zwemvaardigheid. Kinderen zwemmen door na het C-diploma omdat ze het leuk vinden om te doen. De lesgevers begeleiden in dit plezier met elkaar.
  Wedstrijdzwemmen Bij wedstrijdzwemmen gelden ook alle aspecten van onze visie en staan plezier en ambitie voorop. Ambities op individueel niveau met voor de één het behalen van persoonlijk records en voor de ander het behalen van NK of zelfs EK. Maar ook ambities op teamniveau bij de nationale zwemcompetities. Ambities worden bereikt met trainingen opgeleide trainers en enthousiaste zwemmers. Door deze factoren kan eenieder zijn eigen doelen nastreven.
  Volwassenzwemmen Ook volwassenen kunnen als doel hebben om te leren zwemmen. Na nooit te hebben leren zwemmen of na een traumatische ervaring kan bij De Columbiaan in een veilige omgeving aan het leren zwemmen worden gewerkt. Blijven bewegen is van groot belang. Dit in gezelschap doen terwijl je één van de gezondste sporten uitoefent is een pre. Het creëren van een veilige en beschermde omgeving is voor sommige doelgroepen extra van belang.
 • Met dit aanbod dragen wij als zwemvereniging ons steentje bij aan de maatschappij. En dat alles met behulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn bij uitstek degenen die hun passie voor zwemmen en voor de vereniging over kunnen brengen op de zwemmers. Zodat eenieder bij De Columbiaan terecht kan met zijn of haar gezonde, sociale of ambitieuze doel.

 • namens het bestuur De Columbiaan
  Koen Bel
  voorzitter
  15 februari 2022