• Bestuur & Organisatie
 • Voorzitter
  VACANT
  voorzitter@columbiaan.nl

  De rol van voorzitter van onze vereniging is vacant! Neem vooral contact op met een van de bestuursleden als je meer wilt weten over deze functie.

 • Secretaris
  Peter Peters
  secretaris@columbiaan.nl

  Peter zwemt al lang, de laatste 20 jaar ook bij De Columbiaan. Zijn gehele gezin is in het bad te vinden: Tonnie bij de waterverplaatsers. Beide dochters, Stella en Esther, zwommen hun hele jeugd bij De Columbiaan. Ze zijn inmiddels het huis uit, maar zwemmen nog steeds (bij Thalassa en Spons). In het bestuur, waar Peter de rol van secretaris heeft, behartigt hij ook de belangen van het volwassenzwemmen: de stabiele basis van onze club.

 • Penningmeester
  Dirk Frijlink
  penningmeester@columbiaan.nl

  Dirk heeft in 2016 het penningmeesterschap overgenomen van Ger van Maanen. Dochter Noor zwemt vanaf 2013 bij De Columbiaan en zo rolde hij als vanzelf het vrijwilligerswerk in. Als official, "want dan sta je tenslotte eerste rang aan de badrand" en als penningmeester omdat je 's avonds toch ook wat te doen moet hebben. Samen met Elsbeth en Jelle, Marijn en Noor woont Dirk in Voorhout, vlakbij het zwembad van de KTS. 

 • Bestuurslid Leszwemmen
  Koen Bel
  zwemcommissie@columbiaan.nl

  Koen is sinds 2013 lid van het bestuur en tussen 2016 en 2023 als voorzitter van onze mooie vereniging. Koen heeft altijd bij De Columbiaan gezwommen en vrijwilligerswerk gedaan: vanaf 4 jaar voor het A-diploma gezwommen, en daarna via het wedstrijdzwemmen ook zwemles en -training gegeven bij ABC, Zwemvaardigheid en Wedstrijdzwemmen. 

  Koen woont met zijn vrouw Ilse en zoontje Teun in Nieuwerkerk aan den IJssel en is nog altijd op vrijdag in het KTS-bad te vinden voor een zwemtraining.

 • Bestuurslid Wedstrijdzwemmen
  Sandra Tetteroo
  wedstrijdzwemmen@columbiaan.nl

  Sandra is moeder van drie kinderen en de jongste zwemt al een aantal jaren bij De Columbiaan. Zelf is ze vroeger ook actief lid geweest van onze mooie zwemvereniging. Als wedstrijdzwemmer, maar ook als beginnende trainer. In het dagelijks leven is Sandra Intern Begeleider op een basisschool. We zwemmen goed, tijden zijn snel, het bad ligt vol zwemmers, maar het is belangrijk om ook op de lange termijn te kijken wat de vereniging nodig heeft. Samen met een ieder gaan we hier een goed plan voor maken waar we niet vergeten dat het plezier en de sportiviteit voorop staan.